
Insalata Caprese is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Met mooie basisingrediënten als zoete tomaat, zachte buffelmozzarella en kruidige basilicum zet je in een handomdraai een heerlijke salade op tafel. De basis is overal hetzelfde. Hoe jij de salade ‘afmaakt’, is natuurlijk helemaal aan jou.
Ik vind hem het lekkerst met een paar druppels olijfolie en balsamico-azijn. Anderen eten het liever met bijvoorbeeld pesto en pijnboompitjes. Ook erg lekker, want die pijnboompitjes geven een knapperige bite aan het gerecht. Ik maak deze salade graag bij zelfgemaakte lasagne of een fijne pasta. Als lunch doet ie het trouwens ook prima! Dan serveer je er bijvoorbeeld wat knapperige ciabatta bij.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 rijpe, maar stevige trostomaten
2 bollen mozzarella
handjevol basilicumblaadjes
olijfolie
balsamico-azijn
Zo maak je het
- Snijd de tomaten in gelijke plakken van ongeveer een centimeter dik. Doe hetzelfde met de bollen mozzarella.
- Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol ze strak op en snijd hier dunne reepjes van.
- Neem een schaal of bord en leg hierop om en om een plak tomaat en mozzarella.
- Schenk met een eetlepel wat olijfolie over de tomaat en mozzarella en doe dit ook met de azijn.
- Strooi als laatste de reepjes basilicum over de salade en serveer meteen. Enjoy!
Geef een reactie