Als je drumsticks in de slowcooker klaarmaakt, of kip in het algemeen, dan kun je uiteraard kiezen voor een speciale marinade. Zoals deze variant met honing en knoflook die echt heel erg lekker is. Maar je kunt natuurlijk ook heel goed gebruik maken van een saus die je eigenlijk altijd in je koelkast moet hebben staan. Vind ik althans.
En daarmee bedoel ik homemade barbecuesaus. De zoetzure smaak van deze saus trekt helemaal in de kip waardoor je echt heerlijk malse drumsticks krijgt. En als je ze daarna nog even onder de grill legt dan krijgen ze ook nog eens een heerlijk krokant jasje. Genieten!
Dit heb je nodig
(voor 10 stuks)
10 drumsticks
200 ml barbecuesaus
scheutje water
Zo maak je ze
- Verdeel de drumsticks over de bodem van je slowcooker (6,5 l).
- Meng de barbecuesaus met een scheutje water en schenk deze over de drumsticks. Zorg dat alle drumsticks goed bedekt zijn met de saus.
- Zet de slowcooker 4 uur aan op de laagste stand.
- Haal de drumsticks uit de slowcooker en leg ze in een braadslede. Schuif ze dan nog ongeveer 10 minuutjes onder een hete grill voor een krokant velletje.
- Schenk de barbecuesaus uit de slowcookerpan door een zeef in een kom of schaal en serveer deze bij de drumsticks.
Serveer de drumsticks met een salade van veldsla, tomaat, feta en een honing-mosterddressing. Eet smakelijk!
Geef een reactie