Aziatische tomatensoep | Slowcooker
Ik ben nu een jaar de trotse bezitter van een slowcooker en sinds ik hem heb, gebruik ik hem eigenlijk vooral voor het langzaam garen van vlees. Zo maak ik er regelmatig stoofpotjes in en de meeste malse kip die je ooit hebt geproefd. Op pastasaus na heb ik er dan ook haast nooit iets anders in bereid. Tot nu! Want ik maakte Aziatische tomatensoep.
Manlief vroeg al weken om soep, maar ik had zelf niet zo veel zin in de ‘standaard’ groenten- of kippensoep die ik normaliter maak. Toen kreeg ik ineens het lumineuze idee om een tomatensoep te maken in de slowcooker. Maar dan wel eentje met een Aziatische twist. De tomatensoep die je bij het gemiddelde maandmenu van de Chinees krijgt, word ik zelf niet heel blij. Die is me te zoet en vlak van smaak. Ik heb er dus maar mijn eigen draai aan gegeven en hij was echt verrukkelijk. Oordeel zelf!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
1 pakje (500 gram) gezeefde tomaat
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
250 ml kippenbouillon
1 blikje (400 ml) kokosmelk
4 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels limoensap
½ tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
2 wortels, geschrapt en in stukjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
150 gram waterkastanjes, in reepjes
1 kipfilet
2 nestjes mie
125 gram taugé
peper & zout
2 eieren, goed losgeklopt
Zo maak je het
- Doe de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en tomatenpuree in de pan van je slowcooker, samen met de bouillon, kokosmelk, gembersiroop en limoensap en roer alles goed door elkaar. Voeg chili- en knoflookpoeder toe en meng goed.
- Voeg de stukjes wortel, selderij en waterkastanje toe en leg de kipfilet in het midden van de pan. Zorg dat de filet helemaal bedekt is.
- Zet de slowcooker nu op de laagste stand voor 3,5 uur.
- Voeg na 2,5 uur de mienestjes toe door ze met je handen te verkruimelen boven de soep. Laat de mie het laatste uur meekoken. Als de kooktijd voorbij is, proef je de soep en breng je hem op smaak met zout en peper.
- Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de geklopte eieren ongeveer 2 minuten aan beide kanten, zodat hij wel gaar is maar niet te bruin wordt. De omelet moet net aan gaar zijn. Haal de omelet uit de pan en snijd in dunne reepjes.
- Leg in 4 kommen een klein handje taugé. Schenk hierop een flinke soeplepel tomatensoep en verdeel de omeletreepjes over de kommen soep. Serveer de soep met een lekker stuk Turks brood of naan. Enjoy!
Geef een antwoord