Cookietaart met candybars
Het is een hele mond vol: Een cookietaart met candybars. Niet alleen om het uit te spreken, ook letterlijk. Een chewy cookie met stukjes candybar erin als bodem, een rijke marshmallow fluff botercrème als vulling en nog meer van die heerlijke candybars als decoratie. Kan het nog zondiger? Vast wel, maar dit moet af en toe echt even kunnen hoor.
Het idee voor deze taart is ontstaan toen ik meedeed met een challenge om een taart te maken met die candybars in de hoofdrol als opvolger van de welbekende kitKat-taart van Chickslovefood. Dan gaat er natuurlijk van alles door je hoofd: Een dripcake, een basis van biscuit of een hele overdadige sloffenbodem. Toch vond ik zelf, dat een enorme cookie wel een heel tof uitgangspunt was. En zo geschiedde.
Cupcakes
Ik maakt met die candybars trouwens ook twee verschillende cupcakes. Een variant met After Eight en eentje met rolo’s. Beiden heerlijk, maar deze taart is toch echt het einde! Zelfs mijn lieve Foodblog-collega Homemade Heidy heeft hem al meermaals gemaakt, uiteraard met haar eigen twist.
Zoals je hieronder kunt zien, had ik echt de keuze uit enorm veel verschillende soorten candybars. Van lions tot caramac en van smarties tot after eight. Uiteraard kun jij helemaal zelf beslissen welke jij gebruikt als topping. Houd je meer van pure chocolade, dan gebruik je dat. Ben je gek op witte chocolade, dan ga je helemaal los met allerlei varianten daarop. Kies je favoriet en creëer je eigen cookietaart met candybars!
Dit heb je nodig
Voor de cookie-bodem
175 gram boter, op kamertemperatuur
150 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram suiker
1 ei
2 tl vanille-extract
250 gram bloem
2 tl maizena
1 tl baking soda
½ tl zout
1 lion
½ witte crunch
1 kitkat
10 choclait chips
Voor de botercrème
225 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram poedersuiker
150 gram marshmallow fluff
½ tl vanille-extract
Voor de decoratie
1 lion
½ witte crunch
1 kitkat
10 choclait chips
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm van 23cm in. Meng bloem met maizena, baking soda en zout in een kom en zet even opzij. Snijd de lion, crunch, kitkat en choclait chips in kleine stukjes en zet ook opzij.
- Doe de boter met beide suikers in de kom van je mixer en klop deze op middelhoge stand minimaal 5 minuten tot het luchtig en lichter van kleur is. Voeg het ei toe en mix deze er doorheen. Doe het vanille-extract erbij en meng kort door.
- Zet de mixer nu op de laagste stand en meng het bloemmengsel er in delen doorheen. Wacht telkens tot alle bloem vermengd is voordat je weer wat toevoegt.
- Neem de ingevette springvorm en verspreid het koekjesdeeg gelijkmatig over de bodem. Verdeel alle chocolade over de bodem en druk alles even goed aan.
- Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de bodem in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de bodem uit de oven en laat hem eerst een half uurtje in de vorm afkoelen. Snijd dan voorzichtig de randen los en verwijder de rand van de springvorm. Verwijder dan ook de onderkant van de springvorm met een spatel en leg de bodem op een taartrooster om volledig af te koelen.
Maak de botercrème
- Doe de boter in de kom van je mixer en klop deze op middelhoge stand tot hij luchtig en lichter van kleur is.
- Voeg de poedersuiker in delen toe terwijl de mixer op de laagste stand blijft draaien. Wacht tot alle suiker is opgenomen voordat je een nieuwe lepel toevoegt.
- Zet de mixer even uit en schep de marshmallow fluff bij de botercrème. Zet de mixer weer aan en laat hem eerst een paar minuten mengen op de laagste stand. Verhoog dan de snelheid van de mixer en laat hem nog een paar minuten op middelhoge tot hoge stand draaien tot alles goed vermengd is. Voeg als laatste het vanille-extract toe en meng nog even kort door.
De taart decoreren
- Snijd de lion één keer in de lengte door en snijd beide helften in vijf à zes schuine stukjes. Snijd ook de vier reepjes van de kitkat in schuine stukken en doe hetzelfde bij de crunch. De choclait chips mogen heel blijven.
- Schep de botercrème in het midden van de cookie-bodem en verdeel het met een spatel of paletmes over de bovenkant. Steek de gesneden candybars in de botercrème.
Serveer een klein puntje (geloof me, dat is echt genoeg) en geniet!
[…] Cookie-candybar-taart ®slow foody.nl: […]