Sandwich | Geitenkaas, bacon en stroop
Een broodje stroop en kaas. Ik werd er vroeger regelmatig heel raar op aangekeken. En dat terwijl het zo’n onvoorstelbaar lekkere combinatie is. Het zoute van de kaas met de zoetzure stroop is echt hemels! Zeker op een dikke snee, liefst versgebakken brood. Kan weinig aan tippen mensen! Nu schijnt het eten van brood met stroop en kaas iets Limburgs te zijn en gezien mijn zuidelijke roots is dit dus zeker niet gek. Voor deze sandwich wilde ik nog een stapje verder gaan, want bacon maakte voor mij het plaatje pas echt compleet.
Voor Frutesse heb ik recentelijk een aantal recepten mogen ontwikkelen, met in de hoofdrol uiteraard hun heerlijke stropen. Deze sandwich maakte ik als lunchgerecht en was meteen mijn eigen favoriet. Alles klopt er gewoon aan. Knapperige bacon, de milde geitenkaas, de rinse stroop en de verse spinazie bleken echt een schot in de roos. Dikke, vette aanrader dus!
Dit heb je nodig
(voor 1 sandwich)
2 dikke sneeën brood, wit of bruin
3 plakjes bacon
2 eetlepels Frutesse Maestrichter stroop
2 plakken milde, jong belegen geitenkaas
Verse babyspinazie, gewassen en uitgelekt
Zo maak je het
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de sneeën brood aan beide zijden goudbruin. Laat het brood even afkoelen en leg het daarna op een bord.
- Bak daarna in diezelfde pan, zonder toevoeging van boter of olie, de plakjes bacon goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Besmeer beide sneeën brood elk met een eetlepel stroop. Leg op één van de sneeën de plakken geitenkaas en verdeel er een handje babyspinazie over. Leg als laatste de plakjes bacon er bovenop en dek af met de andere snee brood. Enjoy!
Variatietips: Vervang de babyspinazie door rucola of veldsla. Voeg wat geroosterde paprika toe of een paar zoete cherry-trostomaatjes.
Geef een antwoord