Besteldesembrood.nl
Er gaat naar mijn (bescheiden) mening niet veel boven de geur van versgebakken brood. Vooral in het weekend vind ik het ontzettend lekker om echt even uit te pakken met een fijne, uitgebreide lunch. En daar hoort in mijn ogen een brood van goede kwaliteit bij. Dus toen ik een brood van besteldesembrood.nl mocht uitkiezen, begonnen zich al meerdere lunch-ideeën te vormen in mijn hoofd.
Van bakkersknecht tot online shop
Besteldesembrood.nl is opgericht door Elsbeth, die alweer de zevende bakkersgeneratie is van de familie Voordijk. Terwijl de eerste generaties nog bakten uit pure noodzaak, werd het bij de latere generaties een echte passie. Zij leveren authentieke producten, gemaakt van pure ingrediënten. Alle broden die je bestelt via de online shop worden gemaakt via beproefde recepten, gegoten in een modern jasje.
In Zeeland zijn meerdere bakkerijen van de familie Voordijk te vinden. Elsbeth wilde de broden graag aan een breder publiek kunnen aanbieden en zo ontstond de online shop. Nu kan dus iedereen genieten van een vers afgebakken brood en geloof me, dat wil je!
Het assortiment
Op besteldesembrood.nl kun je een box met 4 broden bestellen voor maar €15,95. Je hebt de keuze uit naturel, zoet of hartig desembrood. Alle broden worden zodanig verpakt, dat ze nog zeker 2 weken buiten de vriezer bewaard kunnen worden. Daarnaast staat op de verpakking hoe veel langer je ze nog kunt bewaren in de vriezer. Handig!
Recepten
Ik kreeg een heerlijk naturel desembrood haver waar ik onderstaande recepten mee maakte. Echt een dikke tip voor de weekendlunch! Of als je eens doordeweeks tijd over hebt, mag dat natuurlijk ook.
Desembrood haver met geitenkaas
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
2 dikke sneeën desembrood haver
roomboter
2 handjes rucola
8 ronde schijfjes milde geitenkaas
vloeibare honing
paar blaadjes munt, fijngesneden
Zo maak je het
- Besmeer de plakken brood met roomboter en verdeel de rucola er over. Leg op elke snee brood 4 schijfjes geitenkaas. Besprenkel met een beetje van de honing en verdeel de fijngesneden munt er over. Enjoy!
Desembrood haver met pesto, ovengedroogde tomaatjes en provolone
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
2 dikke sneeën desembrood haver
2 flinke eetlepels pesto
6 plakjes provolone (kaas)
10 cherrytomaatjes
½ tl gedroogde tijm
zout en peper
olijfolie
Zo maak je het
- De ovengedroogde tomaatjes maak je een dag van tevoren: Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaatje doormidden en leg ze met de open kant naar boven in een licht met olie ingevet ovenschaaltje. Verdeel hierover de tijm en maal er wat verse zout en peper over. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 180 graden, laat de oven 20 minuten aan en zet hem dan uit maar laat het ovenschaaltje erin staan. Als het goed is, heb je de volgende dag halfgedroogde tomaatjes.
- Besmeer de sneeën desembrood met de pesto en leg hierop de plakjes provolone. Verdeel de tomaatjes over de kaas en maak eventueel af met wat kleine blaadjes basilicum. Enjoy!
Dat ziet er lekker uit! Ik vind desembrood soms zuur of heel droog. Hoe is dat met deze?
Dat heb ik wel vaak met Duits brood, maar dit is helemaal niet zuur en zeker niet droog. Gewoonweg heerlijk!