Spare ribs met barbecuesaus
Mijn gezin houdt van kluiven. Punt. Geef ze een kippenbout of karbonaadje en ze zijn gelukkig. Vooral spare ribs, mits goed klaargemaakt, worden hier met veel gejuich ontvangen. Nu is het natuurlijk niet altijd barbecue-weer, helemaal niet in Nederland. Alhoewel de winterbarbecue tegenwoordig ook steeds vaker opduikt. Maar ook zonder barbecue kun je onvoorstelbaar malse spare ribs klaarmaken.
Sinds ik ze in de slowcooker bereid, is er een wereld voor me open gegaan. Ze worden hierdoor zo enorm mals dat er werkelijk alleen nog botjes overblijven. Het vlees valt er haast al af als je naar ze kijkt. Voor dit recept gebruik je geen rub, maar krijgen de ribs hun smaak door de barbecuesaus waarin ze langzaam garen. En als je die saus ook nog eens zelf maakt, heb je een gerecht om letterlijk je vingers bij af te likken.
Dit heb je nodig
(voor 2-4 personen)
1 kilo spare ribs
250 ml barbecuesaus
peper en zout
Zo maak je het
- Kruid de spare ribs met peper en zout naar smaak en leg ze op de bodem van de slowcooker.
Schenk dan de barbecuesaus over de spare ribs en zorg dat alle zijden bedekt zijn met een laagje saus. - Zet de slowcooker op de laagste stand voor minimaal 6 uur. Langer mag ook, want hoe langer, hoe malser!
- Wanneer de spare ribs klaar zijn, plaats je ze nog een minuut of 10 onder een voorverwarmde grill voor een heerlijk krokant laagje.
- Serveer met versgebakken frietjes en een frisse salade. Enjoy!
Geef een reactie