Hét kookboek voor de airfryer | Recensie
Een tijdje geleden mocht ik de Philips Airfryer XXL testen en dat heb ik toen ook gretig gedaan. Helaas bleef dit prachtige apparaat daarna werkloos op de plank staan en ik vond dat best wel heel zonde. Er zijn namelijk ontzettend veel dingen die je ermee kunt maken, maar dan moet je wel weten hoe. Gelukkig kwam ik een oproepje tegen van Simone, die samen met haar moeder Anja via The Amazing Kitchen heerlijke recepten voor de airfryer deelt. En nu hebben ze een nieuw kookboek uitgebracht, dat ik mocht reviewen. Eindelijk weer wat inspiratie en broodnodige motivatie om die alleskunner af te stoffen en weer vaak te gaan gebruiken!
De recepten
In dit kookboek vind je echt ontzettend uiteenlopende recepten die je (althans, ik) niet meteen zou linken aan bereiding in de airfryer. Naast ontbijt en lunch, hoofdgerechten en zoete baksels staan er ook nog hele fijne groentegerechten in en verrassend lekkere borrelhapjes.
Alle recepten zijn voorzien van watertandend lekkere foto’s en een duidelijke ingrediëntenlijst. De beschrijving van de bereiding is helder en goed te volgen, ook voor beginners of mensen die gewoon niet heel vaak in de keuken staan.
Extra’s
Voor de inhoudsopgave kom je eerst een heleboel praktische tips tegen. Heel handig, want als je net zoals ik nog niet heel bedreven bent met de airfryer dan heb je hier zeker heel veel aan. Daarnaast staat bij veel recepten nog een extra tip. Bijvoorbeeld hoe je zelf clotted cream kunt maken voor bij de scones of waar je bepaalde (minder bekende) producten kunt kopen.
Sneak peek recept
Om alvast een voorproefje te geven van wat je te wachten staat in dit boek, mag ik een recept delen. Ik maakte de heerlijk croissant broodpudding met blauwe bessen. En geloof me, die wil je proeven!
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
1 oudbakken croissant
1 ei
80 ml melk
2 el fijne tafelsuiker
80 gram vers fruit (ik gebruikte blauwe bessen)
poedersuiker
Zo maak je het
- Snijd of scheur de croissant in stukken en verdeel het over een passend ovenschaaltje.
- Klop het ei los met de melk en suiker. Giet dit mengsel over de croissant en laat dit 5 minuten staan. Verdeel dan de blauwe bessen over het ovenschaaltje.
- Verwarm de airfryer op 180 graden. Zet het schaaltje in het mandje en bak gedurende 8-10 minuten tot het eimengsel gestold is en de croissant bovenop goudbruin en knapperig is. Gaat dit te hard, verlaag de temperatuur dan naar 170 graden.
- Laat de broodpudding een beetje afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs. Enjoy!
Praktische informatie
Auteurs: Anja Holtkamp & Simone van der Koelen
Omvang: 116 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Boekscout.nl
ISBN: 9789402231717
Bestellen
Hét kookboek voor de airfryer bevat maar liefst 50 overheerlijke recepten voor elk moment van de dag. Wil je het boek bestellen? Dat doe je heel gemakkelijk hier!
Grappig he dat je ook kunt ‘koken’ (eigenlijk meer bakken en dan is het weer logisch) met de Airfryer! Ik maakte de broodpudding. Ook ontzettend lekker! Groetjes Maike
Ja, die heb ik ook al gemaakt. Smullen!