Een knapperig stuk Turks brood, frisse blaadjes sla, zelfgemaakte knoflooksaus en shoarmavlees. Dat is toch echt een combinatie die ik heel slecht kan weerstaan. En sinds ik de kruidenmix voor het vlees zelf maak, is dit echt een favoriet in huis geworden.
Ik heb heel erg lang shoarmakruiden kant en klaar in de supermarkt gehaald, maar die smaken halen het toch echt niet bij deze zelfgemaakte mix! En het grootste voordeel is natuurlijk dat je zelf bepaalt hoeveel zout je toevoegt.
Dit heb je nodig
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gerookte paprika
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 theelepels gemalen gember
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zeezout
Zo maak je het
- Doe het zout in de vijzel en stamp en wrijf het goed fijn.
- Voeg de andere specerijen toe en wrijf en meng het goed door elkaar.
- Doe de kruidenmix in een schoon, goed afsluitbaar potje en bewaar op een koele en droge plaats.
Geef een reactie