Eenpanspasta met gehakt
Als je wél van makkelijke gerechten houdt en absoluut niet van afwassen dan moet je dit gerecht zeker eens proberen! Want zoals de naam eenpanspasta al aangeeft, heb je voor deze heerlijke pasta maar één pan nodig.
Het was voor mij de eerste keer dat ik op deze manier pasta maakte, want normaal gebruik ik gewoon één pan om de pasta in te koken en een andere pan om de saus in te bereiden. Het enige waar je wel op moet letten, is dat de pasta iets langer nodig heeft om gaar te worden aangezien je deze niet in kokend water gaart. Verder raad ik je alleen maar aan om dit recept gauw te maken, want deze pasta is echt verrukkelijk!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
500 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
½ courgette, in blokjes
1½ el gedroogde oregano
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
500 ml heet water uit de waterkoker
½ groentebouillonblokje
250 gram fusilli
olijfolie
zout en peper
braadpan/hapjespan met deksel
Zo maak je het
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan (of hapjespan) en rul hierin het gehakt bruin en gaar. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en fruit deze een paar minuten mee. Meng de blokjes courgette door het gehakt en voeg dan de oregano toe.
- Doe de tomatenblokjes in de pan en schenk het hete water erbij. Verkruimel dan het halve bouillonblokje in de pan en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de ongekookte fusilli toe en zorg dat deze volledig bedekt wordt. Is dit niet het geval, voeg dan nog wat extra heet water toe en de rest van het bouillonblokje.
- Breng alles aan de kook en laat de pasta in ca. 20 minuten op laag tot middelhoog vuur gaar worden met de deksel op de pan. Wanneer de fusilli gaar is, proef je de pasta en voeg je eventueel nog wat zout, peper en/of oregano toe. Enjoy!
[…] recensies, tips voor leuke restaurants en informatie over keukenaccessoires. Ik koos het recept eenpanspasta met gehakt met courgette en heb er mijn eigen draai aan gegeven met ham, prei en champignons. Natuurlijk als echte kaaskop […]