[:nl]Je kunt natuurlijk ze natuurlijk bij elke supermarkt kopen: tortilla’s. Dat deed ik ook. Tot ik besloot ze zelf te maken en nu zal ik ze zeker niet meer voorverpakt gaan halen. Homemade tortilla’s zijn namelijk niet alleen veel lekkerder dan die uit de winkel, ze zijn ook nog eens supersnel en makkelijk om te maken. Gewoon eens proberen dus!
Dit heb je nodig
(voor 10 stuks)
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
160 ml warm water
45 gram boter, op kamertemperatuur
Verder heb je nodig
bloem om het deeg uit te rollen
deegroller
huishoudfolie
Zo maak je ze
- Meng in een ruime kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en wrijf dit door het bloemmengsel heen totdat er kruimels ontstaan.
- Maak een kuiltje in het midden van de kruimels en schenk hier het warme water in. Meng alles tot een samenhangend deeg en kneed het daarna een paar minuten.
Let op: Het deeg blijft wat plakkerig aanvoelen. Is het echt te vochtig, voeg dan een beetje bloem toe. Is het te droog, voeg dan een eetlepel warm water toe en kneed het nogmaals door.
- Dek het deeg af met een stukje huishoudfolie en laat het een kwartier rusten.
- Verdeel het deeg nu in 10 gelijke balletjes. Bestuif je aanrecht of werkblad met een flinke hoeveelheid bloem en leg hier een balletje op. Wrijf de deegroller in met bloem en rol hiermee het deegballetje uit tot een ronde lap. Maak het zo dun mogelijk, maar zorg dat je het nog wel kunt oppakken zonder dat het scheurt.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg geen olie of boter toe. De boter in het deeg zorgt ervoor dat de tortilla’s niet aanbakken.
- Leg het uitgerolde deeg in de hete koekenpan en wacht tot er luchtbelletjes vormen aan de bovenkant. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Draai de tortilla dan om en laat ook de andere kant bruin worden.
- Haal de tortilla uit de pan en leg hem op een bord. Dek de gebakken tortilla’s af met een schone theedoek, zodat ze warm en flexibel blijven.
Tip: Hou een stukje keukenpapier bij de hand. Wanneer je een tortilla gebakken hebt, veeg hiermee dan de achtergebleven bloem even uit de pan. Doe je dit niet, dan gaan het aanbakken en daar worden de tortilla’s niet blij van.
Als je alle tortilla’s hebt gebakken, kun je ze vullen naar eigen smaak en inzicht. Bijvoorbeeld met geruld gehakt met Mexicaanse kruiden, mais, kidneybonen, doperwtjes en paprika. Serveer ze met een lepel zure room, gesneden tomaat, geraspte kaas en sla naar keuze.
Buen provecho![:en]Je kunt natuurlijk ze natuurlijk bij elke supermarkt kopen: tortilla’s. Dat deed ik ook. Tot ik besloot ze zelf te maken en nu zal ik ze zeker niet meer voorverpakt gaan halen. Homemade tortilla’s zijn namelijk niet alleen veel lekkerder dan die uit de winkel, ze zijn ook nog eens supersnel en makkelijk om te maken. Gewoon eens proberen dus!
Dit heb je nodig
(voor 10 stuks)
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
160 ml warm water
45 gram boter, op kamertemperatuur
Verder heb je nodig
bloem om het deeg uit te rollen
deegroller
huishoudfolie
Zo maak je ze
- Meng in een ruime kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en wrijf dit door het bloemmengsel heen totdat er kruimels ontstaan.
- Maak een kuiltje in het midden van de kruimels en schenk hier het warme water in. Meng alles tot een samenhangend deeg en kneed het daarna een paar minuten.
Let op: Het deeg blijft wat plakkerig aanvoelen. Is het echt te vochtig, voeg dan een beetje bloem toe. Is het te droog, voeg dan een eetlepel warm water toe en kneed het nogmaals door.
- Dek het deeg af met een stukje huishoudfolie en laat het een kwartier rusten.
- Verdeel het deeg nu in 10 gelijke balletjes. Bestuif je aanrecht of werkblad met een flinke hoeveelheid bloem en leg hier een balletje op. Wrijf de deegroller in met bloem en rol hiermee het deegballetje uit tot een ronde lap. Maak het zo dun mogelijk, maar zorg dat je het nog wel kunt oppakken zonder dat het scheurt.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg geen olie of boter toe. De boter in het deeg zorgt ervoor dat de tortilla’s niet aanbakken.
- Leg het uitgerolde deeg in de hete koekenpan en wacht tot er luchtbelletjes vormen aan de bovenkant. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Draai de tortilla dan om en laat ook de andere kant bruin worden.
- Haal de tortilla uit de pan en leg hem op een bord. Dek de gebakken tortilla’s af met een schone theedoek, zodat ze warm en flexibel blijven.
Tip: Hou een stukje keukenpapier bij de hand. Wanneer je een tortilla gebakken hebt, veeg hiermee dan de achtergebleven bloem even uit de pan. Doe je dit niet, dan gaan het aanbakken en daar worden de tortilla’s niet blij van.
Als je alle tortilla’s hebt gebakken, kun je ze vullen naar eigen smaak en inzicht. Bijvoorbeeld met geruld gehakt met Mexicaanse kruiden, mais, kidneybonen, doperwtjes en paprika. Serveer ze met een lepel zure room, gesneden tomaat, geraspte kaas en sla naar keuze.
Buen provecho![:]
Geef een antwoord