In de supermarkt vind je legio zakjes met kant-en-klare kruidenmixen. In het ene zit nog meer zout dan het andere. En als je dan toch een kast vol met specerijen hebt, is het heel logisch om dat soort zakjes niet te kopen. Net zoals deze tacokruiden die je heel gemakkelijk zelf maakt.
Ik gebruik deze kruidenmix niet alleen om gehakt voor taco’s te kruiden, maar breng er bijvoorbeeld ook wel eens tomatensoep mee op smaak. Of maak eens Mexicaanse hamburgers door deze kruidenmix toe te voegen. Ben creatief en maak van elk gerecht je eigen Tex Mex-variant!
Dit heb je nodig
1 theelepel oregano
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel gemalen venkel
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel cacao
1/2 theelepel bruine basterdsuiker
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel grof zeezout
1/2 theelepel gemalen komijn
Zo maak je het
- Doe eerst het zeezout en de basterdsuiker in de vijzel. Stamp dit even en wrijf het dan goed fijn. Voeg nu ook de andere ingrediënten toe en wrijf alles samen tot een mooi mengsel.
- Je kunt de kruiden tot gebruik bewaren in een goed afgesloten (jam)potje.
Geef een antwoord