Kruidenmix | Fajita’s
Wanneer je zelf je kruidenmix voor fajita’s samenstelt, weet je precies wat er in zit. Zo heb je zelf de controle over de hoeveelheid zout die je gebruikt. Ik heb bij de hoeveelheid cayenne en chili in deze mix rekening gehouden met mijn kinderen, die het niet te pittig willen hebben. Hier kun je zelf dus fijn mee variëren.
Gebruik deze kruidenmix voor het op smaak brengen van kip of vis, die je daarna serveert in een warme tortilla. Of breng er gehakt mee op smaak, vul er een knapperige taco mee, samen met ijsbergsla en stukjes tomaat. Kies je eigen favoriet en varieer!

Fajita kruiden
Ingrediënten
- 0,5 eetlepel cacao
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel chilipeper
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
Instructies
- Doe eerst het zeezout in de vijzel. Stamp en wrijf dit goed fijn.
- Voeg dan de andere ingrediënten toe en wrijf alles samen tot je een mooi mengsel hebt.
- Bewaar het mengsel in een luchtdichte pot, het liefst op een donkere plek.
Voor hoeveel gram vlees is 1 gemaakt otje?
Hi Judith,
Ik gebruik meestal een flinke eetlepel op 500 gram. Die meng ik dan met een eetlepel olie om er een marinade van te maken voor de kip.
Tijdens het bakken van de kip kun je altijd nog wat extra van de kruidenmix toevoegen, mocht je de smaak te flauw vinden.
Groetjes,
Hilde