Een all-time favorite in ons huishouden is toch wel de homemade hamburger. Vroeger, voordat ik besefte dat ik veel meer zelf kon maken dan ik deed, kocht ik regelmatig zo’n zakje hamburgerkruiden bij de lokale super. Aangezien ik toen nog helemaal niet echt op de inhoud lette, wist ik ook niet hoeveel onnodige toevoegingen er meestal in zo’n zakje zitten, laat staan de idiote hoeveelheid zout. Gelukkig weet ik dat nu wel.
En omdat ik nu ook precies wil weten wat ik en mijn gezin in ons lijf stoppen, maak ik ook mijn kruidenmixen zelf. Deze voor hamburgers is ontzettend lekker en ik wijt dat voor het grootste deel aan de toevoeging van gerookte paprikapoeder. Want zelfs als je de hamburgers niet op de barbecue klaarmaakt, die gerookte smaak heb je met deze kruidenmix sowieso al te pakken.
Oh ja, ik heb een behoorlijk uitgebreid assortiment aan kruiden en specerijen. Heb jij dat nou niet, koop alles wat je nodig hebt dan snel, voordelig en makkelijk hier!
Dit heb je nodig
(voor 1 kilo gehakt)
2 tl gerookte paprika
2 tl donkerbruine basterdsuiker
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
1½ tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl oregano
1 tl zwarte peper, versgemalen
½ tl cayennepeper
Zo maak je het
- Doe de basterdsuiker, het zout en de peper in de vijzel en maal dit zo fijn mogelijk. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en maal en roer tot je een mooie (bijna) egale kruidenmix hebt.
- Gebruik de mix meteen of doe het in een schoon, goed afgesloten potje tot je het nodig hebt. Enjoy!
Geef een reactie