“Makkelijk en snel superlekker eten“. Dat is de ondertitel van het nieuwe kookboek ‘Elke Dag Deliciously Ella’ dat ik recentelijk in mijn bezit kreeg. Schrijfster Ella Mills besloot in 2012 haar eetpatroon radicaal om te gooien en plantaardiger te gaan eten. Voor mij als trouwe vleeseter dus best een uitdagend kookboek.. Of toch niet?
Fris design
Het eerste dat mij positief verraste, is het frisse design van dit kookboek. Prachtige, lichte foto’s die mij doen verlangen naar voorjaar. Daarnaast kom je weinig overbodige tekst tegen en staat aan het begin van elk thema een boodschappenlijst met artikelen die je in huis moet hebben om de recepten te kunnen bereiden. Handig!
Voor ieder wat wils
Of je nou op zoek bent naar een recept voor een verantwoordelijk ontbijt, tussendoortjes, salades, het diner of iets om je zoete trek te stillen, in dit boek komt het allemaal samen. En heb je binnenkort een etentje waarbij je voor veel mensen tegelijk moet koken? Ook daar is aan gedacht. Uiteraard vind je alle recepten achterin het boek terug in het overzicht van recepten. Wil je juist op een bepaald ingrediënt zoeken dan raadpleeg je het register.
Gezond alternatief
Al zal ik zelf nooit helemaal stoppen met het eten van vlees (sorry Ella!), toch weet ik zeker dat ik dit boek vaker zal raadplegen. Niet alleen omdat ik vaker een avondmaaltijd wil serveren zonder vlees, maar ook zeker omdat Elke Dag Deliciously Ella je veel gezonde alternatieven biedt voor elke dag.
Recept: Winterse appel-peercrumble
Dit heb je nodig
(voor 6-8 personen)
Voor de fruitlaag
5 rode appels
3 peren
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
150 gram rozijnen
Voor de crumblelaag
200 gram pecannoten
300 gram havermout
2 tl vanillepoeder (ik gebruikte 1 tl vanille-extract)
4 el kokosolie
8 el dadelsiroop (agavesiroop kan ook)
2 tl gemberpoeder
2tl kaneel
Optioneel
Kokosyoghurt en ahornsiroop voor erbij
Zo maak je het
- Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Doe deze in een pan met de kaneel, gember en rozijnen, plus een laagje water van een paar centimeter. Laat het fruit 20 minuten zacht garen op laag vuur, totdat het heel zacht is.
- Verwarm ondertussen je oven op 200 graden (180 graden hetelucht)
- Maal de pecannoten in de keukenmachine in ongeveer 30 seconden tot meel. Doe dit in een kom en meng de havermout en het vanillepoeder of -extract erdoor.
- Doe de kokosolie met de dadelsiroop, gember en kaneel in een pannetje en verwarm dit zachtjes tot de olie smelt. Giet het mengsel bij de havermoutmix en roer alles goed door.
- Doe het gare fruit in een ovenschaal van 31 x 21 cm en verspreid het crumble-mengsel erover. Bak 20 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt. Serveer er kokosyoghurt bij als je dat lekker vindt. Wil je er een échte verwennerij van maken? Druppel dan wat ahornsiroop over de crumble als je hem serveert. Dan wordt het nog zoeter en zaliger!
Praktische informatie
Auteur: Ella Mills
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 9789021563145
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Enthousiast geworden? Bestel Elke Dag Deliciously Ella dan meteen!
Geef een antwoord