Salade met parelcouscous en kippendij | Foodblogswap
Als je wel eens een kijkje hebt genomen op het foodblog Duizenden1dag van Martine dan begrijp je meteen hoe moeilijk mijn keuze was voor de Foodblogswap van juli. Zoveel recepten in zoveel categorieën, dan moet je echt wel standvastig zijn. En alles ziet er ook nog zo lekker uit! Het duurde dan ook even voor ik een definitieve beslissing had genomen. Toen de hittegolf maar aan bleef houden, wist ik dat ik een salade wilde maken en dus koos ik voor deze salade met parelcouscous en kippendij, geïnspireerd op een salade van Martine’s blog.
Het originele recept bestaat uit sla, tomaat, komkommer, kip en cashewnoten, aangevuld met een verrukkelijke dressing. De sla verving ik door parelcouscous, de kipfilet door kippendij en de dressing heb ik een klein beetje aangepast. Helaas vergat ik de geroosterde cashewnoten toe te voegen. Die stonden nog netjes op het aanrecht toen ik na het eten in de keuken kwam. Maar gelukkig smaakte de salade zo lekker dat ik ze niet gemist heb. Al weet ik zeker dat ik ze een volgende keer absoluut toevoeg, al is het alleen maar voor die extra bite.
Oh ja, dit recept is bedoeld als maaltijdsalade. Wil je het als bijgerecht of lunch eten dan maak je uiteraard gewoon een kleinere hoeveelheid. Of maak net zoveel als hieronder staat en eet het de volgende dag als lunch.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 kippendijfilets, zonder vel, in repen gesneden
200 gram parelcouscous
75 gram cashewnoten
125 gram cherrytomaatjes, in vieren
halve komkommer, in dunne reepjes of kleine blokjes
Voor de dressing
2 el zoete chilisaus
1 tl ketjap manis
1 el citroensap
1 el gembersiroop
2 el knoflookolie
Zo maak je het
- Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Zet even opzij.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de cashewnoten een paar minuten tot je ze net begint te ruiken. Schud ze meteen op een bord en laat ze afkoelen.
- Doe een eetlepel knoflookolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de repen kippendij in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Haal de pan van het vuur maar laat de kiprepen erin liggen zodat ze niet helemaal afkoelen.
- Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar tot je een egale dressing hebt.
- Doe de parelcouscous in een ruime kom en meng hier de dressing goed doorheen. Voeg de komkommer en tomaat er aan toe en schep goed om. Schep dit mengsel in 4 mooie kommen.
- Verdeel de kiprepen en cashewnoten over de vier kommen en serveer. Eet smakelijk!
Leuke draai heb je aan de salade gegeven door de couscous te gebruiken. Ik zag net de verdeling voor de foodblogswap van deze maand en nu mag ik iets van jouw blog maken. Grappig hé.
Dank je! Wij waren echt helemaal weg van die dressing. Heerlijk!
Lekkere salade zeker met de warme deze warme dagen! Bedankt voor het delen.
Dank je! En geen dank!