Coleslaw, oftewel koolsla, vind ik een prettige aanvulling op een gerecht als pulled pork of spare ribs. Knapperige kool en wortel, zoete rozijntjes en een romige dressing.
Een heerlijke combinatie waar zelfs de meeste kinderen geen nee tegen zullen zeggen. En wanneer je de dressing met light produkten maakt, zoals ik, krijg je ook nog eens een gezonde(re) variant. Succes verzekerd!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
halve spitskool
2 wortels
2 eetlepels yogonaise
4 eetlepels magere yoghurt
1 eetlepel suiker
2 eetlepels witte wijnazijn
handvol rozijnen
Zo maak je het
- Doe de rozijnen in een kommetje en schenk er zoveel warm water bij dat ze net onder staan. Laat dit 5 minuten staan. Laat ze dan goed uitlekken en afkoelen.
- Snijd de spitskool in dunne reepjes van circa 5 centimeter. Schraap de wortels schoon en snijd of rasp deze in ongeveer even grote reepjes als de kool. Doe beiden in een ruime kom en voeg de rozijnen toe.
- Doe de suiker en azijn in een kommetje en roer dit net zolang totdat de suiker volledig is opgelost. Meng in een ander kommetje de yogonaise met de yoghurt. Doe nu het azijnmengsel erbij en roer het goed door tot je een gladde dressing hebt.
- Voeg de dressing toe aan de kool en schep de salade om totdat alles goed is vermengd. Serveer de coleslaw meteen of zet hem afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Heb je coleslaw over? Geen probleem! De kool en wortel blijven, ondanks de dressing, zeker nog een paar dagen knapperig. Bewaar het dus in een goed afgesloten bakje in de koeling en eet het nog een keer als lunch.
Geef een reactie