Mueslirepen zijn een heerlijk tussendoortje. Ze geven je weer een beetje energie tot de volgende maaltijd en zijn een stuk gezonder dan bijvoorbeeld een reep chocolade. Het enige probleem dat ik persoonlijk met mueslirepen uit de winkel heb, is dat elke hap precies zo smaakt als de vorige en volgende hap die je neemt.
En dat vind ik saai. Net als bij vissticks en raspatat weet je precies hoe elke hap gaat smaken. Het grote voordeel aan zelfgemaakte mueslirepen is voor mij dan ook dat elk hapje uniek is. En uiteraard kies je zelf je lievelingsingrediënten, waardoor je een hele persoonlijke, gezonde snack krijgt.
Dit heb je nodig
(voor 9-10 stuks)
135 gram havermout
100 gram ongezouten pinda’s, in stukjes gehakt
200 gram dadels, ontpit
85 gram agavesiroop of honing
65 gram pindakaas zonder stukjes
25 gram gedroogde abrikozen, fijngehakt
25 gram gedroogde cranberry’s, fijngehakt
Verder heb je nodig
keukenmachine of hakmolen
bakvorm van 20 x 20 cm
bakpapier
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de havermout en zet dit 15 minuten in de oven. Wanneer de havermout goudbruin is, haal je het uit de oven. Laat de havermout afkoelen.
- Maal de dadels in een keukenmachine of hakmolen zo fijn mogelijk. Doe de vermalen dadels dan in een ruime kom, samen met de stukjes pinda en afgekoelde havermout.
- Verwarm in een pannetje op laag vuur de pindakaas en agavesiroop of honing. Vermeng het goed en schenk het dan bij de andere ingrediënten in de kom. Roer dit mengsel met een houten lepel totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn en er geen losse stukjes havermout of pinda meer in de kom zitten.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort hierin het mengsel. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. Om plakhanden te voorkomen, kun je een stuk bakpapier erop leggen en hier met een recht drinkglas overheen rollen om de bovenkant mooi glad te krijgen. Verdeel als laatste de stukjes abrikoos en cranberry’s over de bovenkant en druk ze goed in het mengsel.
- Dek de bakvorm af met huishoudfolie en laat de repen minimaal een uur opstijven in de koelkast. Snijd de repen in 9 grotere of 10 kleinere mueslirepen. Bewaar de mueslirepen in een goed afgesloten bakje in de koeling om ze extra vers te houden. Enjoy!
[…] Haar motto is: Wees creatief, varieer en ontdek je eigen smaak. Ik maakte een variant op haar muesli repen. Het werden rijkgevulde muesli repen met choco twist. Een heerlijk tussendoortje dat niet gebakken […]