Ik heb een speciale lade in mijn vriezer waarin ik restjes brood verzamel. Een uitgedroogd kapje van het dagelijks bruin, een paar stukjes overgebleven stokbrood, het restje Turks brood. Het is een grote variëteit aan broodsoorten.
Eén keer in de zoveel tijd haal ik al dat brood eruit, droog het in de oven en maak zo mijn eigen paneermeel. Serieus, als je dit eenmaal hebt gedaan dan wil je echt geen paneermeel uit de winkel meer. Helemaal als je een verdwaald zonnebloempitje of sesamzaadje tegenkomt. Genieten!
Dit heb je nodig
oud brood
bakplaat
bakpapier
keukenmachine of hakmolentje
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met het bakpapier.
- Verspreid het brood over de hele bakplaat en schuif deze in de oven.
- Laat het brood net zo lang in de oven totdat het helemaal droog is. Controleer dit regelmatig en keer het enkele malen om zodat beide kanten goed kunnen drogen.
- Wanneer het brood volledig droog is, laat het dan op de bakplaat afkoelen.
- Vermaal het afgekoelde brood in keukenmachine of hakmolentje en doe het daarna in een goed afgesloten pot.
Bij heel donkerbruin brood kun je het beste de korsten verwijderen voordat je het de oven in schuift. Dit verbrandt namelijk sneller en wordt dan erg bitter.
Geef een reactie