Bananen cupcakes met hazelnootpasta | Foodblogswap
Vraag me niet waarom, maar elke keer als ik aan Mariska gekoppeld wordt tijdens de maandelijkse Foodblogswap, dan word ik altijd extra blij. Misschien omdat haar recepten en foto’s me heel blij maken. Of omdat ook zij graag experimenteert met haar Instant Pot. Geen idee! Voor de maand oktober mocht ik in ieder geval weer een recept van haar blog uitzoeken en mijn oog viel al snel op deze bananencake met overheerlijke topping. En mijn hersenen maakten daar al gauw bananen cupcakes van met een overheerlijke topping van hazelnootpasta. En geloof me, dat was een gouden greep!
Voor ieder wat wils
Ik ontmoette Mariska voor het eerst tijdens mijn allereerste Foodtour en dat klikte meteen. Ze is echt een heel vrolijke, open en toffe meid en dat zie je terug op haar blog. Haar recepten lopen uiteen van koolhydraatarm (ik verwijs mensen altijd door naar haar!) tot de instant pot en – sinds ze moeder is geworden van een superschattig jongetje – ook heel handige kidproof recepten. Zo heeft haar blog voor ieder wat wils, dus neem zeker eens een kijkje!
Cupcakes met banaan en hazelnootpasta
Om de bananencake van Mariska mijn eigen Slowfoody twist te geven, wilde ik er sowieso al cupcakes van maken. Dit vind ik altijd wel handig, want handzaam en makkelijker te bewaren. Aangezien ik deze week ook nog eens de Foodybox had ontvangen, waarin een pot hazelnootpasta van Bonne Maman zat, wist ik meteen wat mijn extra twist zou zijn. Want banaan en hazelnootpasta is een heerlijke combinatie! Groot voordeel van deze hazelnootpasta ten opzichte van andere merken: er zit geen palmolie in. Groot pluspunt in mijn boekje! En oh ja, ook gewoon hartstikke lekker. Absoluut de moeite waard om op je boterham te smeren dus! Verder heb ik heel weinig aan Mariska’s recept veranderd, behalve dat ik de hoeveelheden wat heb aangepast om zo tot 12 cupcakes te komen. Rest mij weinig anders dan hieronder het recept met jullie te delen.

Bananen cupcakes met hazelnootpasta
Ingrediënten
- 150 gram banaan (ca. 1,5 banaan)
- 1 el citroensap
- 150 gram rietsuiker
- snuf zout
- 85 gram roomboter (zacht)
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 165 ml melk
Voor de topping
- 150 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream
- 200 ml volle melk
- 3 el Bonne Maman Hazelnootpasta
- pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Plaats 12 papieren vormpjes in een muffinvorm.
- Prak de banaan en meng deze met de citroensap. Zet even opzij.
- Klop met een elektrische mixer de suiker met het zout en de boter luchtig.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix dit romig en luchtig.
- Zeef de bloem en het bakpoeder, voeg toe aan de natte ingrediënten en mix kort door. Giet beetje voor beetje de melk erbij en mix samen. Voeg als laatste het banaanmengsel toe en mix dit tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in 20 minuten goudbruin en gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen. Haal de cupcakes uit de muffinvorm en laat ze helemaal afkoelen op een taartrooster.
- Maak ondertussen de topping door de Enchanted Cream mix 3 minuten op hoge snelheid te mixen met de volle melk. Voeg dan de hazelnootpasta toe en mix nogmaals tot de pasta volledig is opgenomen. Schep de topping in een spuitzak en bewaar deze in de koelkast tot gebruik.
- Spuit de topping op de cupcakes en rasp er wat pure chocolade overheen. Enjoy!
Geef een antwoord