[:nl]Ik had een tijdje geleden paprika’s liggen die al wat rimpelig werden. Ze waren dus niet echt geschikt meer om rauw te eten. Na wat wikken en wegen besloot ik ze te gaan roosteren om ze daarna in olie te bewaren.
Het resultaat was helemaal goed. Net zo lekker als uit de winkel. Nee, ho, veel lekkerder natuurlijk!
Je kunt deze paprikarepen heel goed gebruiken in een pasta, in een salade of op een knapperig broodje met kaas. Of hoe je ze zelf het liefste eet, alles is mogelijk!
Dit heb je nodig
3 paprika’s, in kleur naar keuze
olijfolie
huishoudfolie of een plastic zak
Zo maak je ze
- Verwarm je oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de paprika’s op het bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Schuif de bakplaat in de hete oven en rooster de paprika’s totdat ze zwart beginnen te blakeren. Draai ze regelmatig zodat alle zijden (bijna helemaal) zwart zijn.
- Haal de paprika’s uit de oven en verpak ze meteen in het huishoudfolie of de plastic zak.
- Zorg dat ze helemaal ingepakt zijn en laat ze zo 10 – 15 minuten rusten.
- Haal de paprika’s uit het plastic en haal het velletje eraf.
- Snijd de paprika’s open, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in repen.
- Doe de paprikarepen in een ruime weckpot en schenk hier olijfolie bij totdat ze volledig onder staan.
- Sluit de pot goed af en bewaar op een koele, donkere plaats.
Combineer en geniet![:en]Ik had een tijdje geleden paprika’s liggen die al wat rimpelig werden. Ze waren dus niet echt geschikt meer om rauw te eten. Na wat wikken en wegen besloot ik ze te gaan roosteren om ze daarna in olie te bewaren.
Het resultaat was helemaal goed. Net zo lekker als uit de winkel. Nee, ho, veel lekkerder natuurlijk!
Je kunt deze paprikarepen heel goed gebruiken in een pasta, in een salade of op een knapperig broodje met kaas. Of hoe je ze zelf het liefste eet, alles is mogelijk!
Dit heb je nodig
3 paprika’s, in kleur naar keuze
olijfolie
huishoudfolie of een plastic zak
Zo maak je ze
- Verwarm je oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de paprika’s op het bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Schuif de bakplaat in de hete oven en rooster de paprika’s totdat ze zwart beginnen te blakeren. Draai ze regelmatig zodat alle zijden (bijna helemaal) zwart zijn.
- Haal de paprika’s uit de oven en verpak ze meteen in het huishoudfolie of de plastic zak.
- Zorg dat ze helemaal ingepakt zijn en laat ze zo 10 – 15 minuten rusten.
- Haal de paprika’s uit het plastic en haal het velletje eraf.
- Snijd de paprika’s open, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in repen.
- Doe de paprikarepen in een ruime weckpot en schenk hier olijfolie bij totdat ze volledig onder staan.
- Sluit de pot goed af en bewaar in de koelkast.
Combineer en geniet![:]
Goed maar de olijfolie zou ik vervangen door soya deze vriest niet aan in de koeling
Dank voor de tip!