Toen ik laatst een oproep van Francesca zag langskomen om Bloginsider voor Santa Maria te worden, heb ik me meteen ingeschreven. Ik heb dit ook al eerder gedaan, met veel plezier, en toen bedacht ik een recept voor TexMex pulled chicken en een Mexicaanse hartige taart. Dat vroeg om een vervolg!
Ook deze keer kreeg ik weer een uitgebreid pakket met heerlijke wraps, kruidenmixen en een fijne salsa. Ik besloot deze ronde een hele andere kant op te gaan, buiten de gebaande paden van het bekende TexMex food. Zoals deze meergranen wraps met crispy zalm en een frisse mango-avocadosalade. Het was echt een traktatie en we hebben er enorm van gesmuld.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
8 Santa Maria meergranenwraps
2 zalmfilets zonder huid van ca. 125 gram elk
1 zakje Santa Maria Crispy Chicken kruidenmix
2 el olie
1 rijpe mango, geschild en in kleine blokjes
1 rijpe avocado, geschild en in kleine blokjes
handje cherrytomaatjes, in kleine blokjes
1 el limoensap, versgeperst
1 takje verse koriander, fijngesneden
75 gram veldsla
1 potje Santa Maria Chunky Salsa mild
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een ovenschaal licht in met olie. Pak de wraps in met aluminiumfolie en leg even opzij.
- Snijd de zalmfilets in blokjes van 3 x 3 cm en doe deze samen met de olie en kruidenmix in een kom. Schep alles goed om zodat alle zalmblokjes goed bedekt zijn. Doe de zalm in de ingevette ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. Leg na 5 minuten ook de ingepakte wraps in de oven.
- Meng de stukjes mango, avocado en tomaat in een kommetje. Voeg een eetlepel limoensap toe en de fijngesneden koriander. Zet even opzij.
- Wanneer de zalm aan alle kanten goudbruin en knapperig is, haal je de schaal uit de oven, tegelijk met de wraps.
- Serveer de wraps met een laagje veldsla, daarop wat stukjes crispy zalm en een flinke eetlepel van de salade. Maak het geheel af met een lepel Chunky Salsa. Enjoy!
[…] Crispy zalmwrap met mango-avocadosalade – Slowfoody […]