Na de zeer succesvolle crispy zalmwraps was het tijd om een nieuw recept te bedenken met de producten van Santa Maria als Bloginsider voor Francesca. En eigenwijs als ik ben, wilde ik wederom geen standaard taco of tortilla maken. Aangezien ik wel een kruidenmix voor taco’s had, ben ik daar creatief mee aan de slag gegaan.
Hier in huis zijn we nogal gek op hamburgers, maar dan wel helemaal homemade. Tot aan het broodje aan toe. Tenminste, als daar tijd voor is. En dat was er deze zondag zeker! Ik maakte heerlijke zachte bolletjes en belegde die met bacon, Mexicaanse hamburgers, sla en cheddar. Daarbij serveerde ik gepofte zoete aardappels en een frisse salade. Zo lekker! Echt het proberen waard als je een keer iets heel anders wil.
Dit heb je nodig
( voor 4 personen)
Voor de hamburgers
500 gram gehakt, half om half
1 zakje Santa Maria Taco kruidenmix
4 plakjes bacon
4 plakjes cheddar
1 potje Santa Maria Chunky Salsa mild
handje ijsbergsla, in dunne reepjes
4 zachte bolletjes
Voor de gepofte zoete aardappels
4 zoete aardappels
olie
1 bakje zure room
1 lente-uitje, in ringetjes
aluminiumfolie
Voor de salade
1 ijsbergsla, in dunne reepjes
1 blikje (150 gram) crispy mais, uitgelekt
1 avocado, geschild en in blokjes
handje cherrytomaatjes, in blokjes
1 lente-uitje, in ringetjes
2 el gembersiroop
1 el limoensap
Zo maak je het
De zoete aardappels
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Boen de zoete aardappels zorgvuldig schoon onder koud water en dep ze daarna droog. Wrijf ze licht in met de olie en verpak ze daarna in aluminiumfolie. Leg de pakketjes in een ovenschaal en pof de aardappels in ongeveer 30 minuten. Prik met een mesje in een aardappel om te voelen of hij gaar is. Leg de zoete aardappels op een mooie schaal. Serveer de zure room en ringetjes lente-ui in een bakje erbij.
De salade
- Meng in een schaal de reepjes ijsbersla, mais, avocado en cherrytomaatjes door elkaar. Meng in een kommetje de gembersiroop en limoensap en verdeel dit over de salade. Strooi de ringetjes lente-ui eroverheen.
De hamburgers
- Meng in een kom het gehakt met de kruidenmix goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm hiervan hamburgers. Druk met je duim het midden van de hamburger een beetje in, zodat hij mooi in vorm blijft tijdens het bakken.
- Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin eerst de plakjes bacon goudbruin en knapperig. Leg ze dan op een bord met wat keukenpapier om ze te laten uitlekken. Bak daarna de hamburgers in dezelfde pan in 10-15 minuten gaar. Dit is een beetje afhankelijk van de dikte van de burgers. Leg op het laatst een plakje cheddar bovenop elke burger en laat dit er overheen smelten.
Serveer de hamburgers op een bolletje met een beetje sla, een plakje bacon en uiteraard de hamburger met cheddar. Schep er een lepel salsa op en enjoy!
Wat een feestmaal! Dat zelfgebakken broodje ziet er ook goed uit!
Thanks! En dan waren de broodjes ook nog niet eens zo geworden als ik wilde ;).
Wat een goed idee om wat anders te doen dan standaard wraps!
En gelukkig pakte het ook nog eens heel goed uit. Aanrader! 😉