Toen ik recentelijk bij Van Beekum een aantal producten mocht proberen, besloot ik te kiezen voor specerijen die echt volledig buiten mijn ‘comfortzone’ liggen. Anders gezegd, ik koos voor de dingen die ik zelf nog nooit had gebruikt. Waaronder rookaroma poeder.
Ik kijk regelmatig op Amerikaanse receptensites en kwam daar wel eens ‘liquid smoke’ tegen als ingrediënt voor een marinade of saus. Die vloeibare variant verkopen ze ook bij Van Beekum, maar ik wilde deze bijzondere smaak ook gebruiken in een vleesrub dus koos ik voor het poeder. De toevoeging van rookaroma poeder in deze barbecuesaus geeft het echt een extra dimensie en is een hele fijne variant op de saus die ik normaal maak.
Dit heb je nodig
(voor ca. 200 ml)
200 ml ketchup
1 el lichte sojasaus
1 el worcestershire sauce
1 el appelazijn
2 el donkerbruine basterdsuiker
2 tl rookaroma poeder
1 tl mosterdpoeder
Zo maak je het
- Zet een steelpan op middelhoog vuur en meng hierin alle ingrediënten goed door elkaar. Blijf roeren terwijl je het mengsel aan de kook brengt zodat alle suiker goed oplost.
- Zet het vuur lager zo gauw het begint te koken en laat het dan 10-15 minuten zachtjes bubbelen terwijl je er regelmatig in roert.
- Wanneer de saus mooi is ingedikt, haal je de pan van het vuur. Schenk de saus in een schone weckpot en laat hem volledig afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. Enjoy!
Geef een reactie