Fudge | Chocolade en karamel
Picture this: Een stormachtige herfstavond, jij in je ‘huispak’ op de bank. Heerlijk een boek lezen of een aflevering van je favoriete Netflix-serie kijken. Een dampende mok thee met daarbij een (paar) stukje(s) romige fudge.
Klinkt goed? Mooi! Want dit is hét recept voor overheerlijke fudge. Easy peasy en zó de moeite waard. Het originele recept is van Eef Kookt Zo. Ik heb alleen iets meer chocolade gebruikt.
Dit heb je nodig
(voor 30 stuks)
1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
350 gram melkchocolade
snufje zout
15 stuks zachte karamels + 2 extra ter garnering (bijvoorbeeld Johnny Doodle of Lonka)
zeezout (ter garnering)
Verder heb je nodig
bakvorm van ca. 20 x 20 cm
bakpapier
geduld
Zo maak je ze
- Bekleed de bakvorm met bakpapier zodat de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn.
- Snijd de karamels 1 keer in de breedte doormidden en dan 3 keer in de lengte en snijd daar weer kleine blokjes van. Zet opzij.
- Doe de gecondenseerde melk, een snuf zout en de chocolade (in blokjes) in een steelpannetje.
- Laat de chocolade op laag vuur smelten. Zorg dat het niet aan de kook komt, want dan wordt de chocolade bitter. Wanneer alle chocolade gesmolten is en je een homogene massa hebt, haal je de pan van het vuur.
- Roer de karamelblokjes door het mengsel en stort dit daarna in de beklede bakvorm.
- Snijd de laatste karamels ook in kleine blokjes. Verdeel deze blokjes gelijkmatig over de bovenkant, zodat je straks op elk stukje fudge wat karamel hebt zitten.
- Maal wat zeezout over de bovenkant van de fudge.
- Zet de bakvorm nu minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
- Wanneer de fudge stevig genoeg is, verplaats het dan van de bakvorm naar een snijplank en snijd er 30 stukjes van. Enjoy!
Geef een reactie