Knoflooksaus uit een flesje van de winkel is absoluut niet aan mij besteed. Ik vind het meestal te vet, te lobbig en helemaal niet fris. En ik serveer liever een frisse saus bij een broodje shoarma of een lekker stukje vlees.
Deze knoflooksaus maak ik zelf al jaren en hij wordt altijd erg goed ontvangen. Bijkomend voordeel: het is echt een stuk gezonder dan kant-en-klare saus. Joepie!
Dit heb je nodig
3 eetlepels mayonaise of yogonaise
6 eetlepels magere yoghurt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel citroensap
1 theelepel bieslook
zout en peper
Zo maak je het
Neem een kom en meng hierin de mayonaise, yoghurt, knoflook en het citroensap. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer bij een broodje shoarma of als dip bij knapperige groenten.
Geef een antwoord