[:nl]
Ik heb recentelijk een enorme liefde voor hazelnoten ontwikkeld. En uiteraard zoek ik dan ook steeds naar nieuwe combinaties die goed passen bij die heerlijke nootjes. Zoals witte chocolade!
A match made in heaven.. Dus besloot ik die twee heerlijkheden eens te verwerken in koekjes. En hoppa, we kunnen weer iets toevoegen aan onze lijst van favorieten. Knapperige hazelnoten met romige chocolade. Need I say more?
Dit heb je nodig
(voor ca 20 stuks)
180 gram boter, op kamertemperatuur
135 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
1 ei
250 gram bloem
2 theelepels maizena
1 theelepel baking soda
½ theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
160 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
100 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes gehakt
Zo maak je ze
Deeg maken:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een ruime kom de bloem, maizena, baking soda en het zout door elkaar. Zet apart.
- Doe de boter en beide suikers in de mengkom van je keukenmixer en mix dit tot het lichter van kleur en luchtiger is geworden. Dit duurt op middelhoge stand ongeveer 3 tot 4 minuten.
- Voeg het ei toe en mix tot het volledig is opgenomen. Blijf mixen terwijl je ook de vanille toevoegt.
- Haal de mengkom van je mixer af en roer met een garde de droge ingrediënten door de droge. Het moet echt net aan vermengd zijn, dus roer zeker niet te lang. Spatel als laatste de chocolade en hazelnoten door het deeg.
Koekjes bakken:
- Neem een ijstang of twee eetlepels en maak balletjes deeg ter grootte van een flinke golfbal. Houd wel voldoende ruimte tussen de koekjes op de bakplaat, want ze zullen nog iets uitlopen.
- Zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn klaar wanneer de randen goudbruin zijn.
- Haal de koekjes uit de oven, laat ze een minuut of twee op de bakplaat afkoelen en verplaats ze dan naar een taartrooster om volledig af te koelen.
- Bak ondertussen de volgende lading koekjes en ga zo door totdat alle deeg op is. Enjoy!
[:en]Ik heb recentelijk een enorme liefde voor hazelnoten ontwikkeld. En uiteraard zoek ik dan ook steeds naar nieuwe combinaties die goed passen bij die heerlijke nootjes. Zoals witte chocolade!
A match made in heaven.. Dus besloot ik die twee heerlijkheden eens te verwerken in koekjes. En hoppa, we kunnen weer iets toevoegen aan onze lijst van favorieten. Knapperige hazelnoten met romige chocolade. Need I say more?
Dit heb je nodig
(voor ca 20 stuks)
180 gram boter, op kamertemperatuur
135 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
1 ei
250 gram bloem
2 theelepels maizena
1 theelepel baking soda
½ theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
160 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
100 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes gehakt
Zo maak je ze
Deeg maken:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een ruime kom de bloem, maizena, baking soda en het zout door elkaar. Zet apart.
- Doe de boter in de mengkom van je keukenmixer en mix het tot de boter glad is.
- Voeg beide suikers toe en mix dit tot het lichter van kleur en luchtiger is geworden. Dit duurt op middelhoge stand ongeveer 3 tot 4 minuten.
- Voeg het ei toe en mix tot het volledig is opgenomen. Blijf mixen terwijl je ook de vanille toevoegt.
- Haal de mengkom van je mixer af en roer met een garde de droge ingrediënten door de droge. Het moet echt net aan vermengd zijn, dus roer zeker niet te lang.
- Spatel als laatste de chocolade en hazelnoten door het deeg.
Koekjes bakken:
- Neem een ijstang of twee eetlepels en maak balletjes deeg ter grote van een flinke golfbal. Houd wel voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog iets uitlopen. Ik bak meestal 6 koekjes in één keer.
- Plaats de deegballetjes op de eerder geprepareerde bakplaat en zet deze voor ongeveer 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar wanneer de randen goudbruin zijn.
- Haal de koekjes uit de oven, laat ze een minuut of twee op de bakplaat afkoelen en verplaats ze dan voorzichtig naar een taartrooster om volledig af te koelen.
- Bak ondertussen de volgende lading koekjes en ga zo door totdat alle deeg op is.
Eet smakelijk![:]
Geef een reactie