Bekentenis: Tot voor kort kocht ik nog wel eens pastasaus uit een potje.. Niet zomaar elke pastasaus, niet voor het gemak van kant en klaar. Nee, er is een supermarkt die regelmatig een Italiaanse week heeft en alleen dan verkopen ze een bepaalde pastasaus die wij hier thuis echt heel erg lekker vinden.
En die kocht ik dan dus ook. Maar ik zou ik niet zijn, als ik niet zou proberen om deze saus thuis na te maken. Dus schreef ik het ingrediëntenlijstje over van het etiket. Niet dat je dan meteen een recept hebt, maar wel ongeveer de verhoudingen van de ingrediënten. Ik heb de saus nu dus zelf gemaakt en het oordeel van mijn publiek was unaniem zeer positief.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
100 gram pancetta, plakjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
½ tl chilipoeder
1 tl oregano
70 gram tomatenpuree (1 blikje)
400 gram tomatenblokjes (1 blik)
1 el balsamico-azijn
1 tl suiker
olijfolie
Zo maak je het
- Snij de plakjes pancetta in kleine stukjes en snipper de sjalot.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de pancetta, onder regelmatig roeren, in een paar minuten goudbruin. Voeg dan de gesnipperde sjalot toe en fruit deze 3 minuten mee. Fruit ook de knoflook een minuutje mee.
- Voeg de tomatenpuree, oregano en chili toe en bak dit een minuutje mee.
- Doe nu de tomatenblokjes in de pan en wacht tot het begint te borrelen. Zet het vuur dan lager en laat de saus 10 minuten sudderen.
- Roer de balsamico-azijn en suiker door de saus en breng hem verder op smaak met zout en peper. Serveer de saus met een pasta als cavatelli of orecchiette en vers geraspte Parmezaan. Enjoy!
Geef een antwoord