
Toffeeglazuur
Wanneer ik brownies bak, blondies of cupcakes, dan laat ik ze meestal zo basic mogelijk. De brownies leuk ik nog wel eens op met gehakte nootjes en de cupcakes met botercrème, maar de blondies versier ik meestal alleen met een dun laagje poedersuiker.
Maar soms, heel soms moet je deze heerlijke traktaties net even dat beetje extra geven. En dat kan enorm goed met deze toffeeglazuur. Simpel te maken, maar met een geweldig effect!
Dit heb je nodig
100 gram pure chocolade, in stukjes
40 gram boter, op kamertemperatuur
300 gram poedersuiker, gezeefd
1 theelepel vanille-extract
75 ml melk
snufje zout
geraspte chocolade (puur/melk/wit) ter garnering
Zo maak je het
Plaats een ruime vuurvaste kom op een pan met zachtjes kokend water. Smelt hierin de pure chocolade en boter en roer het tot een egaal mengsel.
Haal de kom van het vuur en roer het poedersuiker en een snufje zout er doorheen.
Voeg dan het vanille-extract en de melk toe en roer het met een garde tot een glad glazuur zonder klontjes.
Laat het glazuur 10 minuten staan en roer het dan nogmaals goed door met een garde.
Verdeel het toffeeglazuur gelijkmatig over je gebakjes en strooi daarna de geraspte chocolade er overheen.
Smakelijk!
Geef een antwoord