No bake koeken | Chocolade | Pindakaas | Karamel
Deze koeken wil je maken, beloofd! Je hoeft ze namelijk niet te bakken, dus je hebt ze lekker snel klaar. Althans, als de chocolade hard is, dan kun je aanvallen. De koeken hebben een bodem van vermalen koekjes en pindakaas en een topping van chocolade en dulce de leche. Ik kon dus ook niet echt een hele goede naam voor ze bedenken. Sorry daarvoor! Maar ik denk dat het recept heel veel goed gaat maken.
Het idee voor dit recept ontstond toen ik zo’n bak-/kookfilmpje zag langskomen op Facebook waar ik zo ongeveer verslaafd aan ben. Ik onthield ongeveer wat er in moest en wilde graag mijn eigen draai hieraan geven. Zo gezegd, zo gemaakt. Ik ben erg benieuwd of jullie ze net zo lekker vinden als ik. Heb je ze gemaakt, tag me dan even in je foto op Instagram of Facebook. Vind ik leuk om te zien!
Dit heb je nodig
(voor 16 stuks)
Voor de koekbodem
400 gram digestive koekjes
50 gram kokosrasp
100 gram kokosolie, gesmolten
100 gram gladde pindakaas
Voor de topping
100 gram melkchocolade
100 gram pure chocolade
1 eetlepel gladde pindakaas
2 eetlepels dulce de leche
Zo maak je ze
- Vet een bakvorm van 22 x 22 cm licht in en bedek de bodem en 2 zijkanten met bakpapier. Zet even opzij.
- Doe de koekjes en kokosrasp in een foodprocessor of hakmolen en maal het helemaal fijn. Voeg de gesmolten kokosolie en pindakaas toe en meng het tot het een samenhangend mengsel is. Verdeel dit mengsel over de beklede bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de bakvorm een half uurtje in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
- Zet een hittebestendige kom op een pan met zachtjes kokend water en smelt hierin de pure en melkchocolade met de eetlepel pindakaas tot een egaal mengsel. Verwarm tegelijkertijd in een steelpannetje op laag vuur de dulce de leche tot het een beetje vloeibaar is.
- Haal de koekbodem uit de koelkast en verdeel de gesmolten chocolade er gelijkmatig overheen. Neem dan de vloeibare dulce de leche en verdeel deze met een theelepel over de chocolade. Maak een mooi patroontje door een mes voorzichtig door de dulce de leche te trekken.
- Laat de koeken minimaal 2 uur helemaal opstijven in de koelkast en snijd ze dan in 16 stukken. Enjoy!
Geef een antwoord