Een nieuw jaar en dus ook een nieuwe Foodblogswap die mij deze maand weer bij Arieta’s prachtige blog bracht. Ik maakte al eens dit heerlijke ijs naar haar recept, maar besloot deze ronde eens iets hartigs te proberen. Bladerend door haar talloze recepten (gratis tip: doe dit trouwens niet wanneer je honger hebt! Echt, gewoon niet doen.) kwam ik deze soep tegen met parelcouscous waar ik meteen zin in kreeg. Nu moest ik alleen nog een Slowfoody-twist bedenken.
Ik veranderde nog best wel wat aan de soep, maar de basis heb ik in stand gehouden. De paprika’s en knoflook heb ik eerst geroosterd, de abrikozen liet ik weg en de dragon heb ik vervangen voor basilicum. Het resultaat was een heerlijk lichte soep die je als lunch, voorgerecht of diner kunt gebruiken. Fris en verwarmend tegelijk. Smullen!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
2 rode puntpaprika’s
2 teentjes knoflook, ongepeld
1 ui, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten
2 groentebouillonblokjes
120 gram parelcouscous
4 el crème fraîche
handje verse basilicumblaadjes
olijfolie
Verder heb je nodig
stevige plastic (diepvries)zak
staafmixer
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de paprika’s en teentjes knoflook en sprenkel hierover een beetje olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de paprika’s 10-15 minuten tot de velletjes van de paprika’s open beginnen te splijten en zwart beginnen te worden. Keer ze halverwege. Haal de bakplaat uit de oven en verpak de paprika’s en knoflook meteen in een stevige plastic zak zodat je de velletjes er straks beter af kunt halen. Laat dit 10 minuten rusten en haal daarna de velletjes eraf. Snijd de paprika’s en knoflook fijn.
- Verwarm in een soeppan een beetje olijfolie en fruit hierin de ui tot deze glazig begint te worden. Voeg de geroosterde paprika, knoflook en gepelde tomaten toe en roer even goed door. Voeg daarna 1 liter kokend water (uit de waterkoker) en de bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de soep van het vuur, roer er de crème fraîche door en pureer het geheel met een staafmixer helemaal glad.
- Schep een flinke lepel couscous in een kom of diep bord en schenk hier de soep op. Decoreer met de blaadjes basilicum. Enjoy!
Oh wat lekker! Deze wil ik zeker weten een keertje maken!
Zeker doen!
Klinkt heerlijk! Ik maak zelf ook wel geroosterde paprikasoep, alleen rooster ik stiekem de paprika’s korter zodat ik ze niet hoef te ontvellen. 🙈 Hoezo voor jou geen dragon? Ik vind dat namelijk een verslavend lekker kruidje. Hoewel ik basilicum ook echt superlekker vind. 👌👌
Ik koos voor basilicum omdat ik daar standaard een plantje van in huis heb én omdat ik dit gerecht een Slowfoody-twist wilde geven ;).