Het grootste voordeel aan dit recept is het gemak ervan. Want bij een traybake hoef je in principe alleen maar de ingrediënten te snijden. Daarna doe je ze allemaal in één ovenschaal en je kijkt er niet meer naar om totdat je gaat eten. Deze traybake met kip, salie en paprika heb ik gecombineerd met vastkokende aardappelen, die heerlijk stevig blijven in de oven.
Ik maak regelmatig een traybake en dan het liefst middenin een drukke week. Nog een pluspunt aan dit ovengerecht is dat je ook zo fijn van je restjes groente af komt. Elke keer smaakt het dan ook weer anders en daardoor blijft het verrassend. Wel koos ik specifiek voor salie als kruid, want dat past zo ontzettend goed bij kip. Hou je niet van salie dan kun je dit ook heel goed vervangen door bijvoorbeeld rozemarijn.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
6-8 middelgrote vastkokende aardappelen
4 stuks kippendijfilet, zonder vel
1 rode paprika, in grove stukken
1 gele paprika, in grove stukken
1 groene paprika, in grove stukken
4 tenen knoflook
4 takjes salie
olijfolie
zout en peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel 2 eetlepels olijfolie over de bodem van een ruime ovenschaal.
- Borstel de aardappelen onder een koude kraan schoon zodat er geen aarde meer aan zit. Droog ze in een schone theedoek. Snijd ze in de lengte door de helft en die helften weer in 3 parten. Leg de aardappelparten in de ovenschaal.
- Verdeel de 3 soorten paprika over de aardappelparten. Kneus de knoflooktenen door ze op een snijplank te leggen, het lemmet van een koksmes plat op de tenen te leggen en daar flink op te slaan. Ben wel voorzichtig met de vingers! Verdeel de knoflooktenen tussen de aardappelparten.
- Leg de kipdijfilets op de aardappel en paprika. Maal hierover wat zeezout en peper en besprenkel met nog een beetje olijfolie. Verdeel als laatste de blaadjes salie over de ovenschaal. De takjes mogen er ook bij want die geven extra smaak af.
- Zet de ovenschaal voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Test na 35 minuten met een vork of de aardappelen al gaar zijn en kijk goed of ook de kip niet meer roze is. Serveer de traybake met een kommetje zelfgemaakte appelmoes of een simpele salade. Enjoy!
Oh wat ziet dat er lekker uit! Ik ben gek op alles gewoon bakken en braden op een bakplaat of tray! Heerlijk gewoon de oven het werk te laten doen.
Precies! Perfect op de drukste dag van de week 🙂