Ook in de maand mei heb ik weer meegedaan aan de Foodblogswap. Deze ronde werd ik gekoppeld aan het overheerlijke blog van Arieta: Cookingdom. Ik volg Arieta al een tijdje op Instagram en ze maakt niet alleen heerlijke gerechten, maar weet ze ook heel mooi op de foto vast te leggen. Ze heeft ontzettend veel recepten online staan, dus kiezen was zeker niet makkelijk. Gelukkig werd het ineens fantastisch weer dus besloot ik een recept voor ijs te kiezen. Alleen maakte ik geen frambozenijs zoals zij deed, maar gaf ik er een Slowfoody-twist aan en werd het aardbeienijs.
Groot voordeel aan dit recept is, dat je er geen ijsmachine voor nodig hebt en het toch een heerlijk zacht ijsje wordt. Je proeft heel goed dat er echt fruit in zit en het is romig en fris tegelijk. Dikke aanrader dus! Net als alle andere recepten op Cookingdom trouwens. Ik ga er zeker vaker op kijken.
Dit heb je nodig
(voor 4-6 personen)
100 gram aardbeien, vers of uit de diepvries (ontdooid)
3 eetlepels citroensap
125 ml Griekse yoghurt
150 gram poedersuiker
1 tl vanille-extract
200 ml slagroom
1 zakje (20 gram) gevriesdroogde aardbeien
Zo maak je het
- Doe de aardbeien in de blender of maak ze met een staafmixer fijn. Meng ze daarna met het citroensap, de yoghurt, het poedersuiker en vanille-extract tot het poedersuiker helemaal is opgelost. Verkruimel de gevriesdroogde aardbeien en zet even opzij.
- Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf dus) en spatel dit door het aardbeienmengsel heen. Schep het daarna in een diepvriesbestendige bak of cakevorm en verdeel de stukjes gedroogde aardbei er overheen. Laat het ijs ongeveer 4 uur opstijven in de vriezer.
- Haal het ijs 15 minuten voordat je het gaat eten alvast uit de vriezer en serveer (eventueel) met een beetje aardbeiensaus en meringues. Enjoy!
Geef een reactie