Wafels met sinaasappel en maanzaad | Foodblogswap
Dit was dus echt helemaal niet het recept dat ik in eerste instantie voor ogen had om te maken voor de Foodblogswap van deze maand. Toen ik namelijk wist dat ik van Anja’s blog mocht gaan koken of bakken, had ik meteen al een idee wat ik wilde gaan doen. Op haar Instagram zag ik popovers langskomen en die leken me zo enorm lekker, maar ik had de juiste bakvormen niet. Toen ik die later wel had (dankzij mijn moeder), ontbrak het me helaas aan tijd om me hier echt goed op te kunnen richten. En toen bleken deze heerlijke wafels een uitkomst, want mijn wafelijzer stond al veel te lang werkloos in de kast.
Citrus & maanzaad
De wafels van Anja worden op smaak gebracht met kardemom of vanille. Ik koos voor zelfgemaakt sinaasappelextract, maar besloot er ook nog eens maanzaad aan toe te voegen. Ik ben namelijk helemaal gek op die combinatie van citrus en maanzaad, dus elk excuus om er iets mee te maken, grijp ik met beide handen aan. Mijn wafels zijn iets zoeter geworden, doordat ik iets meer suiker toevoegde. Ze zijn heerlijk met wat vers fruit, een flinke bol ijs of heel simpel met wat poedersuiker.
Dit heb je nodig
(voor ca. 8 stuks)
250 gram bloem
1,5 tl bakpoeder
2 gram zout
2 el maanzaad
rasp van 1 sinaasappel
50 gram rietsuiker
2 eidooiers
2 tl sinaasappelextract
250 ml karnemelk (op kamertemperatuur)
50 gram boter, gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
2 eiwitten
Zo maak je het
- Doe de bloem, het bakpoeder, zout en maanzaad in een kom, samen met de sinaasappelrasp en roer dit goed door elkaar. Zet even opzij.
- Roer in een andere kom de suiker met de eidooiers en het sinaasappelextract goed door elkaar. Voeg dan de karnemelk toe, en roer ook dit er goed doorheen. Meng als laatste de afgekoelde, gesmolten boter door het mengsel heen.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan dit mengsel en roer het met een garde even goed door.
- Klop de eiwitten stijf. Voeg een lepel toe aan het beslag en spatel dit er rustig doorheen. Voeg zo lepel voor lepel de eiwitten toe, totdat ze volledig vermengd zijn.
- Verwarm je wafelijzer en vet het licht in. Schep het beslag erin en bak de wafels goudbruin en gaar. De baktijd is uiteraard afhankelijk van je wafelijzer. Bij mij duurde het ongeveer 3-4 minuten tot ze gaar waren.
- Laat de wafels op een rooster afkoelen of eet ze (lauw)warm. Enjoy!
Geef een reactie