Tasty kookboek | Recensie
Bekentenis: Ik ben een ietsiepietsie verslaafd aan de filmpjes van Tasty.. Waar anderen series bingen op Netflix of andere kanalen, kun je mij gerust een avond mijn gang laten gaan met die heerlijke foodfilmpjes. Ik krijg er -naast enorme trek- ook heel veel inspiratie van namelijk. De lekkerste recepten sla ik op om op een later moment nog eens terug te zien en anderen zit ik met open mond te bekijken. Want uiteraard zou ik niet elk recept zelf maken, maar ben ik wel altijd erg verrast door de creativiteit.
Kookboek
Ik was dan ook blij verrast om te ontdekken dat er een heus kookboek op de markt kwam van Tasty, vol met de meest uiteenlopende recepten. Sommige herkende ik van die filmpjes, anderen waren voor mij ook compleet nieuw. De inhoudsopgave vond ik erg creatief. Niet de ‘standaard’ voor-, hoofd- en nagerechten, maar naast een indeling op het hoofdingrediënt vind je ook nog de secties ‘brunch’, ‘voor de buis’ en ‘etentjes’. Ik hou daar wel van!
Recepten
De recepten zijn niet allemaal voor 4 personen, zoals je vaak in kookboeken ziet, maar het aantal eters staat per recept vermeld. Handig! En uiteraard zijn alle recepten voorzien van de meest geweldige foto’s, waarvan je al begint te watertanden nog voordat je hebt gelezen wat er überhaupt in zit. Waar nodig hebben ze er ook stap-voor-stap-foto’s bij gezet. Nog handiger!
Praktische informatie
Titel: Tasty kookboek
Auteur: Tasty
ISBN: 9789021571553
Prijs: €17,50
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Recept chili-hotdogs uit de pan
Ik mag een recept uit het kookboek met jullie delen en heb gekozen voor de chili-hotdogs. Wij aten het met zijn vijven als hoofdgerecht, samen met wat salade en frietjes erbij. Het vult erg goed, dus je kunt het ook prima als hapje op een feestje serveren.
Dit heb je nodig
225 g kant-en-klaar croissantdeeg (uit blik)
11 hotdogs, in drieën gesneden
1 el plantaardige olie
kleine ui, gesnipperd
450 g rundergehakt
koosjer zout en versgemalen zwarte peper
120 ml tomatensaus uit pot (ik gebruikte gezeefde tomaat)
110 g ketchup
2 tl chilipoeder
1⁄2 tl gemalen komijn
1⁄2 tl suiker
60 g cheddar of Goude kaas, geraspt
25 g lente-ui, in dunne ringen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit. Snijd de driehoeken los langs de geperforeerde lijnen. Snijd ze in de lengte doormidden zodat je 32 driehoekjes van ruwweg 2,5 x 13 cm hebt.
- Rol elk driehoekje om een stuk hotdog vanaf het breedste deel naar de punt toe. Je houdt 1 stuk hotdog over.
- Schik de rolletjes langs de rand van een licht ingevette, gietijzeren koekenpan van 25 cm doorsnee. Zet ze rechtop en maak zo twee strakke concentrische cirkels, zodat er midden in de pan een gat open blijft. Bak de rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en bol. Zet de pan op een rooster, maar laat de oven aan.
- Verhit, terwijl de rolletjes in de oven staan, de plantaardige olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Smoor daarin de ui al roerend in 8 minuten glazig. Zet het vuur matig hoog en voeg het rundergehakt toe. Breng het op smaak met zout en peper en bak het, onder af en toe roeren, in 6 minuten bruin. Roer de tomatensaus, de ketchup, het chilipoeder, de komijn en de suiker erdoor en laat onder af en toe roeren de saus in 10 minuten wat indikken.
- Lepel, als de chili en de rolletjes klaar zijn, de chili in het midden van de koekenpan en bedek de chili met de cheddar. Zet de pan weer in de oven en laat de kaas in 5-10 minuten smelten en borrelen.
- Zet de koekenpan op het rooster en laat het gerecht 5-10 minuten afkoelen. Strooi er lente-uitjes over en serveer goed warm. Enjoy!
Geef een antwoord