Veldsla met honing-mosterddressing
Een salade die bijna overal bij past, is deze veldsla met honing-mosterddressing. Het nootachtige van de sla en de zoetzure dressing zijn een geweldige match. Het is een heerlijk bijgerecht naast lasagne of spaghetti bolognese, maar laat zich ook prima combineren met ovengebakken krieltjes en een lekker stuk vlees. Echt zo’n alleskunnertje dus.
Normaliter maak ik altijd salade voor 3 van de 5 personen in ons gezin, aangezien de jongste twee heren geen sla (zeggen te) lusten. Maar beiden hebben hier ook van gesmuld. Deze salade zal bij ons dus nog veel vaker op tafel komen. Zeker ook omdat hij in een handomdraai gemaakt is!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
150 gram veldsla, gewassen
handjevol cherrytomaatjes, in vieren gesneden
Parmezaanse kaas
Voor de dressing
1 ruime eetlepel milde mosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels milde olijfolie
Zo maak je het
- Doe de veldsla in een ruime kom of schaal en verdeel hierover de gesneden cherrytomaatjes.
- Meng in een kommetje de mosterd met de honing en azijn totdat het een glad mengsel is. Voeg nu de olijfolie toe en roer alles net zolang totdat de olie volledig is opgenomen.
- Schenk de dressing over de sla en tomaatjes en schep dit met twee vorken (of slabestek) goed om. Schaaf als laatste met een dunschiller of kaasschaaf dunne reepjes Parmezaan over de sla heen. Enjoy!
Geef een antwoord