Eindelijk was het dan zover! Van alle keren dat ik aan de Foodblogswap meedeed, mocht ik deze keer iets maken van Ellouisa Cooking. Nu vind ik alle foodblogs die meedoen heel erg leuk, maar bij haar foto’s loopt het water me echt altijd in de mond. Het was dan ook lastig kiezen!
Doordat ik op een zondagochtend besloot een recept te maken, wilde ik iets kiezen met ingrediënten die ik op voorraad had. En dat werden dus deze chocoladeblokjes. Het oorspronkelijke recept is met pinda’s, maar ik zou Slowfoody niet zijn als ik er geen twist aan gaf. Ik koos voor cashewnoten en gepofte gierst van Smaakt, die ik gewoon bij de Jumbo kocht.
Dit heb je nodig
(voor ca. 30 blokjes)
Voor de onderlaag
100 gram pure chocolade
100 gram melkchocolade
1 tl espressopoeder
150 gram cashewnoten, fijngehakt
25 gram gepofte gierst
Voor de bovenlaag
100 gram melkchocolade
100 gram witte chocolade
Zo maak je ze
- Bekleed een cakevorm (22 cm) met bakpapier en zet deze even opzij.
- Smelt de pure en melkchocolade in een ruime kom au bain marie en roer er het espressopoeder doorheen. Voeg de gehakte cashewnoten en gepofte gierst er door. Schep deze massa in de beklede bakvorm en zet hem in de koelkast zodat het kan opstijven.
- Smelt nu de melkchocolade en witte chocolade apart van elkaar au bain marie. Haal de bakvorm uit de koelkast en schep om en om een lepel melk- en witte chocolade bovenop de onderste laag zoals op de foto hier beneden. Neem dan een satéprikker en haal deze door de chocolade zodat je een gemarmerd patroon krijgt. Zet de bakvorm weer in de koelkast zodat ook de bovenste chocoladelaag hard kan worden.
- Snijd met een goed scherp mes blokjes van de chocolade en bewaar ze in de koelkast. Enjoy!
Geef een antwoord