Bekentenis: Ik ben gek op die filmpjes waarin ze (versneld) laten zien hoe je een recept maakt. Verslaafd zou je wel kunnen zeggen. Ik hou van Netflix, maar die filmpjes op YouTube kan ik pas echt bingewatchen. Ik haal er dan ook heel veel inspiratie uit. Zo ook bij dit recept voor supermalse gehaktballetjes in tomatensaus uit de slowcooker.
Vraag me niet naar het originele recept waarop ik dit heb gebaseerd, want dat kon ik tussen al die kookfilmpjes niet meer terugvinden. Gelukkig pakte mijn versie ervan heel goed uit en hebben mijn kinderen en ik er van gesmuld. Nu jij nog! Geen slowcooker en toch zin in ‘spaghetti and meatballs’? Maak dan dit recept!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
Voor de gehaktballetjes
250 gram rundergehakt
2 saucijzen
25 gram vers geraspte Parmezaan
1 el oregano
2 el panko/paneermeel
1 bol mozzarella
Voor de tomatensaus
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
1 pakje (500 ml) passata
1 el oregano
2 teentjes knoflook
zout en peper
Zo maak je het
Maak de tomatensaus
- Meng in een kom de tomatenblokjes, passata, oregano en knoflook goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schenk de helft van deze saus in de pan van je slowcooker.
Maak de gehaktballetjes
- Haal de velletjes van de saucijzen en doe het vlees in een ruime kom. Voeg het gehakt toe en kneed het goed door elkaar. Voeg dan de Parmezaan, oregano en panko/paneermeel toe en meng nogmaals goed. Vorm van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Snijd de helft van de bol mozzarella in stukjes van 2 bij 2 cm. Neem een gehaktballetje, druk het een beetje plat en leg een stukje mozzarella in het midden. Vouw het balletje dan weer dicht zodat de mozzarella niet meer te zien is. Ga zo door tot je alle balletjes hebt gevuld.
- Leg de balletjes in de tomatensaus op de bodem van de slowcooker. Schenk de andere helft van de tomatensaus erover heen, zodat ze allemaal (grotendeels) bedekt zijn. Zet de slowcooker op high voor 3 uur. Serveer met pasta naar keuze en bestrooi met wat fijngesneden verse basilicum en geraspte Parmezaan. Enjoy!
Ben je net zoals ik helemaal gek op gesmolten kaas? Doe de gehaktballetjes en saus dan na de kooktijd over in een ovenschaal, bedek met de andere helft van de bol mozzarella en wat extra Parmezaan en zet deze nog even onder een voorverwarmde grill!
Ik vind dit een dijk van een recept. Al meerdere malen gemaakt. Dank je wel voor het delen
Wat een dijk van een compliment! Dank je wel 🙂
Wanneer ik het recept in een stoofpan zet (in de oven), hoeveel graden en tijd moet ik dan rekenen? 140°C en 3 uur?
Hi Birgit,
Wanneer je het in een stoofpan maakt, zou ik het gewoon op het fornuis maken. Je kunt het dan op laag vuur in 30-45 minuten langzaam garen.
Succes en groetjes,
Hilde