Nog een laatste recept maakte ik als Bloginsider voor Uit Pauline’s keuken: mini cordon bleu met Boursin en ham. En ja, ook dat zelfbedachte recept pakte verduiveld goed uit! Je kunt ze natuurlijk ook als grote variant maken voor bij de avondmaaltijd. Maar deze kleintjes zijn zeker een absolute aanrader!
Dit heb je nodig
(voor ca. 8 stuks)
2 flinke stukken kip- of kalkoenfilet
50 gram Boursin
1 eetlepel verse roomkaas
2 plakken ham, dun gesneden
boter of olie om in te bakken
Voor het paneren
bloem
paneermeel
1 ei
Zo maak je ze
- Meng de Boursin met de roomkaas tot een glad en smeerbaar mengsel.
- Snijd de plakken ham elk in 8 gelijke stukjes.
- Snijd de filets in vier gelijke stukken. Snijd elk stuk horizontaal in, maar zorg dat je hem niet helemaal doorsnijdt.
- Vouw de opengesneden stukken filet open en leg op de onderste helft een stukje ham.
- Schep een theelepel van het Boursinmengsel op de ham en dek af met nog een stukje ham.
- Vouw dan het stuk filet goed dicht en herhaal met de rest van de filets.
Paneren:
Zet drie diepe borden klaar. In het eerste doe je een flinke laag bloem, in het tweede klop je het ei even goed los en in het derde bord doe je een flinke laag paneermeel.
Neem het eerste stuk gevulde filet en haal dit achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Wentel het dan nogmaals door het ei en paneermeel. Door de filet dubbel te paneren, zal de kaas minder snel naar buiten komen tijdens het bakken.
- Verwarm boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak hierin de cordon bleus ongeveer 4 minuten per kant tot ze gaar van binnen en goudbruin en knapperig van buiten zijn.
Serveer deze heerlijke hapjes warm en uiteraard naast een heerlijke borrel.
Smakelijk!
Geef een antwoord