‘Wat moet ik nou weer eens bakken?’. Die vraag leidde tot dit recept. Ik stelde de vraag aan mijn vriend op een luie zaterdagmiddag. Hij had wel weer eens zin in mijn kaneelbroodjes, made from scratch. Mij liep ook meteen het water in de mond, maar dat zou toch zeker een paar uur gaan duren. Of toch niet?
Ik bedacht me dat ik nog een rol vers bladerdeeg van Tante Fanny in de koelkast had liggen. En zo geschiedde.. Dezelfde heerlijke smaken van een heus kaneelbroodje, maar dan verpakt in een knapperig deeg. Ze waren zelfs zo lekker, dat ik ze in twee weken tijd drie keer heb gemaakt. Zegt ook genoeg toch?
Dit heb je nodig
(voor 12 stuks)
Voor de rolletjes
1 rol (275 gram) vers bladerdeeg, bijvoorbeeld Tante Fanny
2 el boter
50 gram rietsuiker
1 el kaneel
Voor het glazuur
100 gram poedersuiker, gezeefd
1 el melk
Zo maak je ze
Maak de kaneelbroodjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm licht in.
- Smelt de boter in een pannetje, maar laat het niet verkleuren. Rol het bladerdeeg uit op een snijplank en verdeel de gesmolten boter met een kwast over het deeg. Laat aan een van de lange kanten een halve centimeter onbedekt.
- Verdeel de rietsuiker over het deeg en daarna de kaneel. Ik doe de kaneel altijd in een zeefje, zodat je het gelijkmatig kunt verdelen en je geen last hebt van klontjes.
- Rol nu het bladerdeeg in de lengte op, dus vanaf de lange kant. Maak het randje dat je leeg hebt gelaten een beetje nat met wat water en plak hiermee de rol dicht.
- Snij de rol in 12 plakken en leg elke plak in een holte van de muffinvorm. Bak de kaneelbroodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Wanneer ze klaar zijn, verplaats ze dan naar een taartrooster om af te koelen.
Maak de icing
- Doe de gezeefde poedersuiker in een kommetje en roer er de melk doorheen tot je een egaal mengsel hebt dat de consistentie heeft van yoghurt. Is het te dun? Voeg dan nog wat (gezeefde) poedersuiker toe. Is het te dik? Voeg dan heel voorzichtig wat melk toe, maar doe dit met beleid, want het is sneller te dun dan te dik.
- Verdeel de icing over de afgekoelde kaneelbroodjes. Enjoy!
[…] Klik hier voor het recept van de kaneelbroodjes! […]