Pasta | Kip en spek in romige tomatensaus
De recepten die ik op mijn blog zet, komen op enorm diverse manieren tot stand. Het ene recept is een echte klassieker, het andere is een volledig eigen twist op andermans creatie. Ik maak ook graag iets na wat ik ergens heb gegeten en dan heb je natuurlijk ook nog recepten als deze hier, die eigenlijk zijn ontstaan uit puur toeval. De situatie was heel simpel: ik had kippendij ontdooid en wist tot vlak voordat ik ging koken nog niet wat ik ervan ging maken. Toen ik besloot er pasta bij te koken, bedacht ik me dat ik nog een pakje slagroom in de koeling had die op moest. Dan kon ik heel gemakkelijk kiezen voor pasta pesto, maar daar had ik geen zin in. En dus roerde ik tomatenpuree door die slagroom, sneed ik wat tomaatjes door de helft en deze pasta met kip in romige tomatensaus was geboren.
Simpel maar fijn
Nu ben ik groot voorstander van dit soort recepten, die ontstaan in een opwelling en uiteindelijk ontzettend lekker blijken te zijn. Het is ook nog eens heel simpel om te maken en dat maakt het uiteraard helemaal fijn. Het smaakt trouwens niet alsof het zomaar een bijeengeraapt recept is. Nog een groot voordeel dus. Indruk maken met een gerecht waar je weinig moeite voor hoeft te doen. Daar word ik sowieso erg blij van.
Extra toevoeging
Leuk detail: toen ik dus die ene avond dit recept bedacht, gebruikte ik de knoflook niet. Ik moest de volgende ochtend namelijk eerst naar de mondhygiëniste en daarna naar de tandarts. Oh ja, en een paar uur later mocht ik ook nog in de stoel van de schoonheidsspecialiste plaatsnemen. Ik besloot heel lief te zijn en dus geen knoflook toe te voegen. De tweede keer dat ik het maakte, nog geen week later, ging de knoflook er wel bij. Tijdens het maken van de eerste versie voegde ik trouwens best wel last minute de reepjes katenspek toe. Ik vond dat alleen kip en tomaat iets saai was, en na een snelle blik in de koelkast viel mijn oog op een pakje katenspek. Dat was wel een gouden greep, want het zoute van die reepjes spek geeft net wat extra smaak aan het gerecht.
Om het romige van de tomatensaus iets te compenseren, is het heerlijk om hier een frisse salade bij te eten. En een goed glas wijn erbij is natuurlijk altijd lekker. Hoe dan ook, maak dit en geniet!
Pasta | Kip en spek in romige tomatensaus
Ingrediënten
- 350 gram pasta (bv Barilla gnocchi)
- 350 gram kipdijfilet
- 75 gram katenspek (plakjes)
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml slagroom
- 3 el tomatenpuree
- 150 gram cherrytomaatjes
- zout en peper
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipdijfilet in reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd de katenspek in reepjes en de cherrytomaatjes door de helft. Roer de tomatenpuree in een kommetje door de slagroom tot je een egale kleur hebt. Breng het op smaak met zout en peper.
- Verwarm een beetje olie in een wok of hapjespan op middelhoogvuur en bak hierin de reepjes kip tot ze aan alle kanten goudbruin en gaar zijn. Voeg de reepjes katenspek toe en bak ze een paar minuten mee tot ze knapperig zijn. Fruit nu de knoflook een minuut of 2 mee.
- Schenk het slagroommengsel bij de kip en zet het vuur iets lager. Roer alles goed door en laat het een paar minuten zachtjes doorwarmen. Giet de gare pasta af, laat even goed uitlekken en voeg deze meteen toe aan de wok of hapjespan. Schep alles goed om tot alle pasta bedekt is met een laagje saus. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en schep alles nog even goed om.
- Serveer deze overheerlijke pasta met versgeraspte Parmezaan. Enjoy!
Mirjam zegt
Een absolute favoriet die bijna wekelijks op tafel staat. Super makkelijk te maken en zó ongelooflijk lekker
Hilde zegt
Zo ontzettend tof om te horen Mirjam! Ik hoop je nog veel meer favoriete recepten te mogen geven 🙂
Pascale zegt
Super lekker
Hilde zegt
Thanks! 🙂
Johan zegt
Parmazaan vergeten bij ingrediënten
Hilde zegt
Beste Johan,
Ik ben de Parmezaan zeker niet vergeten bij de ingrediënten. Ik geef in mijn recept namelijk de suggestie om de pasta te serveren met vers geraspte Parmezaan. Het is geen essentieel ingrediënt om het recept te maken.
Toch bedankt voor het meedenken, hoor!
Groet,
Hilde
Katleen Hemels zegt
Eenvoudig klaar te maken en superlekker!
Hilde zegt
Leuk om te horen! Het blijft hier ook een favoriet 🙂