Burrito’s met gehakt | Foodblogswap
Volgens mij volg ik Eva’s blog al wel vanaf het begin van Slowfoody. De heerlijkste gerechten komen dagelijks voorbij op haar insta en Facebook, en dan heb ik het nog niet eens over de inspirerende weekmenu’s die ze steeds weer tevoorschijn tovert. Ik ben dan ook best wel een beetje fan van Eva! Dus toen ik zag dat ik in januari van haar blog mocht koken, was ik natuurlijk meteen hartstikke blij. Het enige ‘probleem’ was wel dat ik iets moest gaan uitkiezen uit al die heerlijke gerechten op haar site. Voor mezelf had ik al besloten om eens niet voor zoet te gaan, dus dat was al één categorie die ik kon elimineren. En toen ik in mijn vriezer meerdere aangebroken verpakkingen tortilla’s tegenkwam, toen was mijn keuze al bijna gemaakt. Ik besloot om haar simpele burrito’s met gehakt te maken, uiteraard met een Slowfoody-twist!
Snel – simpel – smaakvol
De meeste recepten van Eva zijn snel en simpel om te maken en ook nog eens hartstikke smaakvol. Zo ook deze burrito’s, die je in een half uurtje op tafel hebt staan. Ik gebruikte nu kant-en-klare tortilla’s, maar ik heb uiteraard ook een recept om ze helemaal zelf te maken. Dat vind je hier! Daar kunnen die uit de supermarkt natuurlijk niet tegen op, maar ook ik heb hier op een doordeweekse dag geen tijd voor. Wel een dikke aanrader om die in het weekend te maken trouwens! Net als bij naan is het wel gevaarlijk, want eenmaal zelfgemaakt is teruggaan naar de supermarktversie wel erg lastig..
Eigen kruidenmix
De Slowfoody-twist die ik aan dit recept gaf, is dat ik het vlees kruidde met mijn eigen Tex Mex-kruidenmix. Daar heb ik standaard een potje van in mijn kast staan om te gebruiken wanneer ik taco’s, burrito’s of enchilada’s wil maken. Hartstikke handig dus! De saus maakt ik hetzelfde als die van Eva, maar als kaas gebruikte ik een heerlijke geraspte cheddar. Die past ontzettend goed bij de kruidige saus en het vlees. Ik voegde ook nog rode puntpaprika toe aan het vleesmengsel, gewoon omdat ik dat zelf hartstikke lekker vind. Hier waren de burrito’s met gehakt een enorm succes, van de jongste tot de oudste aan toe. Dikke aanrader dus!
Enjoy!

Burrito's met gehakt
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 1/2 el oregano
- 1 el suiker
- 1 tl komijn gemalen
- 1 tl uienpoeder
- 500 gram rundergehakt
- 2-3 el tacokruiden
- 150 gram mais
- 1 puntpaprika
- 8 tortilla's
- 150 gram cheddar geraspt
- zout en peper
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ruime (of 2 kleinere) ovenschaal in. Snipper de sjalotten en pers de knoflook uit. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in stukjes.
- Doe een beetje olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit hierin 1 sjalot een paar minuten aan. Voeg de helft van de uitgeperste knoflook toe en bak dit een minuutje mee. Voeg nu de tomatenblokjes, oregano, suiker, de gemalen komijn en het uienpoeder toe. Roer goed, breng op smaak met zout en peper en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur lager en laat dit zachtjes pruttelen.
- Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Fruit de ander sjalot en de rest van de knoflook hierin en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rul en voeg de tacokruiden toe, eerst 2 eetlepels, dan proeven en eventueel naar smaak nog eentje extra. Voeg de mais en paprika toe en laat nog een paar minuten bakken.
- Neem een tortilla, schep er 2-3 eetlepels van het gehaktmengsel op, een lepeltje van de tomatensaus en wat geraspte cheddar. Rol/vouw hem dicht en leg in de ingevette ovenschaal.
- Wanneer je alle burrito's in de schaal hebt liggen, verdeel je de resterende tomatensaus over de bovenkant. Strooi de rest van de cheddar er overheen en zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Heerlijk! Dit maken we in de weekenden ook nu het thuiszitten helaas (bijna) verplicht is!
Hi Axl,
Fijn dat dit deze periode dan toch iets aangenamer maakt!
Groetjes,
Hilde