Mango-limoenijs | Foodblogswap
Een nieuwe Foodblogswap die mij deze keer bracht bij het blog van Miranda. Zij streeft een zo gezond mogelijke lifestyle na en heeft dit ook doorgevoerd in haar voedingspatroon. Als je zoekt naar gezonde recepten dan ben je bij haar aan het juiste adres. Helaas staan er nog niet zo heel veel recepten online dus had ik niet erg veel keuze. Aan de ene kant is dit misschien een voordeel, want je hebt nou eenmaal niet veel te kiezen. Aan de andere kant ook lastig, want ik vind het zelf erg fijn als er veel variatie is. Gezien het heerlijk zomerse weer besloot ik haar gezonde perenijs een Slowfoody-twist te geven.
Een rijpe mango in de fruitschaal en een verse limoen op mijn aanrecht brachten mij op het idee om mango-limoenijs te maken. In plaats van kokosyoghurt gebruikte ik heerlijk romige Griekse yoghurt en ik maakte het ijs in mijn ijsmachine. In Miranda’s recept heb je geen ijsmachine nodig en schep je het mengsel elk uur even om. Helaas had ik hier de tijd niet voor en heb ik vorig jaar voor een paar tientjes een ijsmachine bij Lidl gekocht die prima is voor kleine hoeveelheden.
Dit ijs schreeuwt gewoon zomer! De zoete mango met de frisse limoen en romige yoghurt geven je het gevoel dat je op een tropisch eiland zit. Wel even je ogen dicht doen natuurlijk. En doordat je yoghurt gebruikt in plaats van room is dit nog steeds niet een heel zondig recept dus schuldgevoel is absoluut niet nodig. Gewoon maken en genieten. Joe!
Heb jij geen ijsmachine? Schep het mengsel dan in een lage, diepvriesbestendige bak en zet dit in de vriezer. Roer het elk uur even om tot het bevroren is.
Dit heb je nodig
(voor 4 bolletjes)
1 rijpe mango
rasp van 1 limoen
150 ml Griekse yoghurt
1-2 el poedersuiker naar smaak
Verder heb je nodig
keukenmachine/staafmixer
ijsmachine
Zo maak je het
- Zet de mango rechtop op je snijplank en snijd zo dicht mogelijk langs de pit naar beneden aan beide kanten. Verwijder de schil, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer dit zo fijn mogelijk in je keukenmachine of met een staafmixer.
- Meng de limoenrasp en Griekse yoghurt door de mangopuree en proef of je het zoet genoeg vindt. Denk er wel om dat het minder zoet zal zijn zo gauw het bevroren is, dus voeg nu nog eventueel 1 of 2 eetlepels poedersuiker toe.
- Wanneer je een ijsmachine gebruikt, zet het mengsel dan eerst nog een uur in de koelkast. Gebruik je die niet, dan kun je het meteen in de vriezer plaatsen.
- Haal na een uur het mengsel uit de vriezer en zet de ijsmachine aan. Giet het mengsel erin en laat het draaien. Zo gauw het de juiste consistentie heeft, zet je de machine uit en kun je het direct serveren of nog een kwartiertje in de vriezer zetten om nog iets steviger te laten worden. Enjoy!
Geef een reactie