Bounty-ijs | #kookoschallenge
Ik kreeg laatst een mailtje van Fairtrade Original met de vraag of ik mee wilde doen aan de #kookoschallenge. Wat die challenge inhoudt? Je maakt een recept waarbij je gebruik maakt van een blikje Fairtrade Original kokosmelk. En wat je dan maakt, is helemaal aan jezelf. Zoet, zout, pittig, alles mag, als je maar die kokosmelk erin verwerkt. Aangezien ik behoorlijk gek ben op kokos, in allerlei variaties, heb ik uiteraard die challenge aangenomen.
Al voordat ik het blikje thuisgestuurd kreeg, maakten mijn hersenen alweer overuren. Want er is zoveel lekkers te maken met kokosmelk. Zo heb ik laatst een overheerlijke chicken tikka masala gemaakt in de slowcooker maar daar was de kokosmelk slechts een onderdeel van. Ik zocht echt naar iets waar dit mooie product juist de hoofdrol in speelde. En toen wist ik het ineens: kokosijs!
Heel lang geleden ging ik eens uit eten met mijn familie in een Egyptisch restaurant en als dessert kreeg ik kokosijs. Dat is me altijd bijgebleven dus ik wilde het zelf ook graag eens maken. Terwijl ik de kokosrasp aan het roosteren was, kreeg ik weer een ingeving. Ik was namelijk ook altijd heel erg gek op die Bounty-ijsrepen. Gewone bounty’s niet echt, maar toen die ijsrepen in de winkel kwamen, werd ik wel heel blij. Uiteindelijk heb ik dus nog stukjes pure chocolade door dit ijs gedaan en dat maakte het wel helemaal af. Mijn vriend, een echte Bounty-liefhebber, heeft het goedgekeurd dus wat wil ik nog meer.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 blikje Fairtrade Original kokosmelk, op kamertemperatuur
100 gram poedersuiker
75 gram kokosrasp
1 tl vanille-extract
100 gram pure chocolade
Verder heb je nodig
ijsmachine
Zo maak je het
- Schud het blik kokosmelk even heel goed en doe de inhoud dan in een kom. Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe en roer even goed door. Zet het mengsel minimaal een uur in de koelkast zodat het goed koud wordt.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hierin de kokosrasp, zonder toevoeging van boter of olie. Rooster de kokosrasp tot het licht goudbruin van kleur is en schep het dan op een bord om af te koelen. Hak de chocolade in stukjes.
- Zet je ijsmachine klaar en haal het kokosmelk-mengsel uit de koelkast. Spatel hier de afgekoelde kokosrasp doorheen. Zet je ijsmachine aan en schenk het mengsel er in. Zo gauw je ziet dat het ijs begint te worden, voeg je de stukjes chocolade toe.
- Wanneer het ijs de juiste consistentie heeft, zet je de ijsmachine uit en kun je het direct serveren of even in de vriezer zetten om nog iets verder op te stijven. Serveer met wat chocoladeschaafsel en kokossnippers in een hoorntje of schaaltje. Wat jij wil. Enjoy!
Ohhhh Hilde, ik had het al gezegd maar echt: wat lijkt dit me lekker! Ben dol op bounty’s! Met al die heerlijke ijsrecepten die ik voorbij zie komen moet ik misschien toch ook maar eens aan de ijsmachine. ❤️
Ik zag de ijsmachine deze week weer bij Lidl staan voor 2 tientjes! Halen!