Dulce de leche. Heerlijk! Als je het nog nooit hebt geproefd, zal ik het je proberen uit te leggen. Het is een heerlijk romige pasta met de smaak van karamel en het is verrukkelijk! Echt. Dus als je op dieet bent of niet van karamel houdt (whut?!) dan zou ik dit recept vooral overslaan.
Ah fijn, je hebt besloten verder te lezen. Mooi, want dit DIY recept voor dulce de leche is echt de moeite waard. Recepten waarin je dit onweerstaanbare goedje in kunt gebruiken volgen spoedig.
Dit heb je nodig
1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
ruime pan met water
Zo maak je het
- Zet het blikje op de bodem van de pan met water en breng het aan de kook. Laat het blikje nu 3 uur in het kokende water staan en zorg dat er niet teveel water verdampt. Het blikje móet onder water blijven, anders heb je kans dat het ontploft. Controleer dus regelmatig en leg voor de zekerheid een deksel ietsjes scheef op de pan zodat er zo min mogelijk water verdampt. Schenk eventueel wat heet water uit de waterkoker erbij.
- Haal de pan na 3 uur van het vuur maar laat het blikje in het water afkoelen. Ik doe dit meestal ’s avonds zodat het daarna de hele nacht kan afkoelen.
- Maak het blikje open en verplaats de inhoud naar een schone (weck)pot.
Enjoy!
Geef een reactie