Ik word altijd erg blij als het weer pompoenseizoen is. Dan beginnen mijn hersenen overuren te draaien om nieuwe recepten met het oranje goud te bedenken. Pompoen is echt zo’n ingrediënt dat op zo ongelooflijk veel manieren gebruikt kan worden. Uiteraard in hartige recepten, maar ook zeker in heerlijk zoete baksels.
Dus met een laatste restje pompoenpuree uit de vriezer maakte ik niet alleen heerlijke pancakes, maar ook deze verrukkelijke muffins. Luchtig, niet te zoet met een knapperige bite door de stukjes walnoot en chocolade. Fijn als tussendoortje, maar ook gezond genoeg als ontbijt ‘on-the-go’. Echt een hele dikke aanrader dus!
Ik gebruikte de Puur Pecan Kokos chocoladereep van Tony’s Chocolonely, maar je kunt uiteraard ook andere pure chocolade gebruiken.
Dit heb je nodig
(voor 6 stuks)
1 ei, losgeklopt
30 ml arachideolie
180 gram pompoenpuree
½ tl vanille-extract
100 gram rietsuiker
snuf zout
75 gram bloem
1½ tl bakpoeder
1 tl pumpkin spice
25 gram walnoten, in stukjes gehakt
60 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en doe 6 papieren vormpjes in een muffinblik. Zet even opzij.
- Meng in een ruime kom het ei met de olie, pompoen en vanille-extract. Voeg de suiker en snuf zout toe en roer alles goed door elkaar heen. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de pumpkin spice door elkaar.
- Doe nu de natte ingrediënten bij de droge en roer totdat het net aan vermengd is. Een paar klontjes zijn niet zo erg. Spatel als laatste de stukjes walnoot en chocolade door het beslag. Verdeel het beslag over de 6 papieren vormpjes en schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de muffins in 30-35 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
- Laat de muffins eerst 10 minuten in de bakvorm afkoelen en verplaats ze daarna naar een taartrooster.
Enjoy!
Geef een reactie