Dat ik verzot ben op pancakes mag geen geheim meer heten. Van de originele Amerikaanse pancakes of een frisse variant met sinaasappel en ricotta tot de gezondere havermout-pancakes. Het is een heerlijke manier om te ontbijten of lunchen.
Het zal je dan waarschijnlijk ook niet verrassen, dat ik constant op zoek ben naar nieuwe manieren om zo’n heerlijke stapel pancakes op tafel te zetten. De pompoenpuree die ik nog in de vriezer op voorraad had, bleek ook een heel fijn ingrediënt. Doordat ze gemaakt zijn met tarwemeel en magere melk zijn ze nog best heel gezond en vullen ze goed. Ik at ze met een beetje honing, geraspte kokos en blauwe bessen.
Dit heb je nodig
(voor 15 stuks)
250 ml magere melk
75 gram pompoenpuree
1 ei, losgeklopt
2 el kokosolie, gesmolten + extra om in te bakken
2 el honing
1 tl vanille-extract
130 gram tarwemeel
1 el bakpoeder
1 tl pumpkin spice
snuf zout
Zo maak je ze
- Roer in een ruime kom de melk, pompoenpuree, ei, honing, vanille en kokosolie goed door elkaar met een garde.
- Meng in een andere kom tarwemeel, bakpoeder, pumpkin spice en zout.
- Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de kom met natte ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
- Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk met een juslepel 3 rondjes in de pan. Wacht tot er luchtbelletjes beginnen te vormen aan de bovenkant en draai ze dan voorzichtig om met een spatel. Bak ze dan nog 1 à 2 minuten aan de andere kant.
- Haal de pompoenpancakes uit de pan en leg ze op een bord, waarna je ze afdekt met een stukje aluminiumfolie. Ga zo door met de rest van het beslag.
Serveer de pompoen pancakes warm. Enjoy!
Geef een reactie