Pompoenpuree
Ik maak heel graag Engelse en Amerikaanse recepten. En wat je dan vaak tegenkomt, is dat er ingrediënten worden gebruikt die hier niet standaard in de supermarktschappen liggen. Zoals bijvoorbeeld pompoenpuree. Die hier ligt hier bij mij in ieder geval niet in de supermarkt, dus dan zou ik online moeten bestellen en dat doe ik dan weer liever niet.
Gelukkig kun je die pompoenpuree heel goed zelf maken en groot voordeel is ook, dat je de puree prima kan invriezen zodat je het altijd op voorraad hebt. De herfst is het ideale moment om een flink voorraadje aan te leggen. Niet alleen omdat je dan vaak wel eens een regenachtige zondag over hebt om het te maken, maar natuurlijk ook omdat de pompoenen dan in het seizoen zijn. Win-win! En wat je er dan mee maken kunt? Nou, deze overheerlijke blondies bijvoorbeeld. Dikke tip alvast!
Dit heb je nodig
1 pompoen (ik gebruikte flespompoen)
beetje water
foodprocessor (staafmixer of hakmolentje kan ook)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de pompoen in tweeën en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Snijd de helften dan in grove stukken en leg ze op de bakplaat.
- Rooster de pompoen in ongeveer 35 minuten gaar. Prik er even met een vork in om te voelen of hij helemaal zacht is.
- Haal de pompoenstukken uit de oven en laat ze een minuut of 10 afkoelen. Haal dan de schil eraf met een scherp mes of lepel het vruchtvlees eruit, wat jij het handigst vindt.
- Doe de stukken pompoen in de foodprocessor en pureer dit tot er geen stukjes meer in zitten. Ziet de puree er te dik of droog uit, voeg dan een klein beetje water toe totdat het een gladde consistentie heeft.
Gebruik de pompoenpuree meteen of vries in voor een later moment.
Goed om te weten: De flespompoen die ik gebruikte, woog 1 kilo en ik hield er iets meer dan 500 gram van over.
Geef een reactie