Er zijn van die dagen, vooral als het heel koud is, dat ik enorm veel zin heb in warme appeltaart met een bolletje vanille-ijs. Het enige probleem is dan, dat ik eerst die appeltaart moet gaan maken voordat ik aan die drang kan toegeven en dan zijn we alweer een paar uur verder. Gelukkig is er een alternatief dat je binnen een half uur al op tafel kunt hebben en dat is een appel-bosbes crumble.
In deze appel-bosbes crumble zitten dezelfde verwarmende smaken als in een appeltaart en de knapperige kruimels bovenop geven het een heerlijke bite. Ik heb deze crumble laatst als lunch gegeten, beetje Griekse yoghurt ernaast. Dikke prima! Maar als dessert is het ook heel erg lekker. Trakteer jezelf dan door de yoghurt door vanille-ijs te vervangen of een flinke toef vers geklopte slagroom.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
2 appels (ik gebruikte goudreinetten)
50 gram bosbessen (vers of uit de diepvries)
50 gram rietsuiker
1½ tl kaneel
Voor de crumble
80 gram bloem
100 gram boter, in kleine blokjes
60 gram havermout
50 gram rietsuiker
1 tl kaneel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in.
- Roer in een kom de bloem, havermout, suiker en kaneel even goed door elkaar. Voeg nu de boter toe en prak dit er met een vork doorheen totdat je grove kruimels hebt. Zet even opzij.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng de rietsuiker en kaneel en schep dit door de appelblokjes.
- Verdeel de appelblokjes over de bodem van de ingevette ovenschaal en strooi de bosbessen hier overheen. Verdeel daarna de kruimels over de bovenkant van het fruit zodat alles bedekt is.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de crumble in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met Griekse yoghurt, een flinke toef slagroom of een bolletje vanille-ijs. Enjoy!
Geef een antwoord