Van Bloginsiders en Leukerecepten.nl kreeg ik een challenge om met Princes tonijn nieuwe recepten te creëren. Nu ben ik best heel gek op tonijn en gebruik ik het vaker, maar deze keer wilde ik eens iets creatiever zijn. Mijn eerste recept was niet ontzettend creatief hoor, meer eentje om er in te komen. Ik belegde een Magioni bloemkool-pizzabodem met tomatensaus, plakjes courgette (uit eigen moestuin), Princes tonijn, mozzarella en Parmezaan. Goed geslaagd, want tot de laatste kruimel op. Het tweede recept dat je hieronder vindt, ontstond doordat ik een verloren blikje mais tegenkwam in mijn voorraadkast.
Die mais bracht mij meteen op het idee om een Tex Mex recept te maken. Aangezien ik net aardappels had gekocht, besloot ik hier een paar van te poffen en daarna te vullen. Een ’twice baked potato’ zoals ze dat zo mooi noemen. Eerst poffen, dan leeghalen en weer vullen om daarna nogmaals in de oven te bakken. Ik gaf er dus een Mexicaanse draai aan, inclusief bijbehorende salade, en mijn vriend en ik hebben er werkelijk van gesmuld.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
Voor de aardappels
4 flinke vastkokende aardappelen, ongeschild en gewassen
1 blikje Princes tonijn in zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
1/3 tl uienpoeder
1/3 tl knoflookpoeder
1/3 tl zout
2/3 tl (gemalen) komijn
1/3 tl chilipoeder
4 lente-uitjes, in ringetjes
geraspte cheddar
Voor de salade
halve krop ijsbergsla, gewassen en in reepjes
1 avocado, in blokjes
1 blikje maiskorrels, uitgelekt
handvol cherrytomaten, in vieren gesneden
2 el gembersiroop
2 tl limoensap
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappels en pak ze goed in met aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en pof de aardappels in 45-60 minuten gaar. Haal ze dan uit de oven, maak de pakketjes open en laat even afkoelen.
Maak ondertussen de salade
- Doe de ijsbergsla, avocado, mais en tomaten in een mooie schaal en meng door elkaar. Doe de gembersiroop en het limoensap in een kommetje en roer goed door. Verdeel deze dressing vlak voor het serveren over de salade.
Verder met de aardappels
- Snijd de aardappels in de lengte doormidden en schep met een lepel de binnenkant er grotendeels (hou een rand over van ongeveer 1 cm dik) uit en doe dit in een kom. Prak de aardappel zo fijn mogelijk met een vork. Laat de tonijn uitlekken, maar doe 1 eetlepel van de olie bij de aardappel in de kom. Maak de tonijn even los met een vork en doe ook dit bij de aardappel. Meng de kruiden en het zout, voeg dit toe aan het aardappelmengsel en roer het goed door. Voeg als laatste de ringetjes lente-ui toe en meng nogmaals goed.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de uitgeholde aardappelhelften in een licht ingevette ovenschaal en verdeel het aardappel-tonijnmengsel erover. Strooi de geraspte cheddar over de bovenkant en zet de schaal dan 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Serveer met de salade en een beetje zure room. Enjoy!
Geef een reactie